ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου

Φέτος με πολλή προσπάθεια, δουλειά, επιμονή και υπομονή, αλλά και με την απαραίτητη και ουσιαστική οικονομική στήριξη του NOHSIS, “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” καταφέραμε, ένα όνειρο ετών της διευθύντριας, Ευαγγελίας Ψαρρού, και χάρη στην ουσιαστική συμβολή μαθητών του σχολείου μας που δούλεψαν με μεράκι και διάθεση προσφοράς, αλλά και των υποδιευθυντών, κ.κ. Αθανάσιου Κωστή, και Γιώργου Δούκα, και των εκπαιδευτικών Μαριάννας Παπαγιάννη, Μαρίας Κελεπούρη, Στέφανου Παπαδούλη και Ελένης Μουλάκη, να το κάνουμε πραγματικότητα.

Αποκτήσαμε μια μικρή, όμορφη και λειτουργική βιβλιοθήκη στην οποία θα μπορούν να πηγαίνουν οι μαθητές μας να δανείζονται βιβλία, να διαβάζουν βιβλία, αλλά και να ψυχαγωγούνται με επιτραπέζια παιγνίδια.

Από τις αρχές του Νοεμβρίου 2022 ξεκίνησε πλέον η μετατροπή ενός χώρου του σχολείου μας που χρησιμοποιούταν ως αποθήκη, σε βιβλιοθήκη του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας, αφού ένα τέτοιο χώρο καλλιέργειας και μάθησης δεν είχε ποτέ το σχολείο μας. Όλα ξεκίνησαν από το μηδέν με μαθητές του σχολείου μας, οι οποίοι, με πολύ όρεξη, πρώτα άδειασαν το χώρο, στη συνέχεια τον έβαψαν, έφτιαξαν το φωτισμό, πέρασαν κουρτίνες, και προχώρησαν σιγά σιγά με την απαραίτητη καθοδήγηση, στη συναρμολόγηση των βιβλιοθηκών, αλλά και του κεντρικού τραπεζιού στο χώρο, ο οποίος θα χρησιμοποιείται και ως αναγνωστήριο, και στο τέλος τοποθέτησαν τα βιβλία.

Σήμερα, Τετάρτη 10 Μάϊου 2023, έγινε και η επίσημη παρουσίαση του χώρου. Σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθεάτρου, μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντριας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, “Κωνσταντίνος Κούμας”, κ. Γεωργία Τσιάνα, της οποίας η συμβολή στη λειτουργία της βιβλιοθήκης μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού πέρυσι, όταν η Διευθύντρια του σχολείου επικοινώνησε μαζί της και της μίλησε για την πρόθεση του σχολείου να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη, ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας βιβλία και τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ φέτος βοήθησε και στη επιλογή των βιβλίων που μπήκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης.

Εκτός από την κ. Τσιάνα, καλεσμένος στη σημερινή εκδήλωση ήταν και ο φιλόλογος και συγγραφέας, κ. Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος με τον απολαυστικό και γεμάτο ζωντάνια λόγο του προσπάθησε να εισαγάγει τους μαθητές στην παραμυθένια ομορφιά του κόσμου του βιβλίου.

Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και τα μέλη του συλλόγου Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ, κκ. Ανπολ Τζαβολάκη και Νατάσα Βαλσαμοπούλου.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ