ΤΟ 7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τέσσερεις χώρες σε πέντε μέρες!

Η Β’ τάξη του 7ου ΓΕΛ, επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις Δαλματικές Ακτές. Υπέροχες εικόνες και ταξιδιωτικές εμπειρίες, δημιούργησαν παντοτινές αναμνήσεις.

Τα ιστορικά και τα πολιτιστικά μνημεία και αξιοθέατα, στις χώρες που επισκέφτηκαν τα παιδιά, λειτούργησαν ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό, ως παράθυρο στον κόσμο έξω από τα στενά όρια της σχολικής καθημερινότητας.

Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Αλβανία. Τέσσερεις χώρες μέσα σε πέντε μέρες! Από την Τετάρτη, 3 Μαΐου, μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ταξίδεψαν οδικώς, απολαμβάνοντας εικόνες από τη γη των Βαλκανίων και από την Αδριατική Θάλασσα.

Με αφετηρία τη Λάρισα, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://7lyk-laris.lar.sch.gr/wordpress/?p=1826), ξεναγήθηκαν στο παραμυθένιο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στο γραφικό Τρεμπινιέ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στη μαγευτική καστροπολιτεία Κότορ του Μαυροβουνίου και σε πλήθος άλλων περιοχών που συνάντησαν στον δρόμο τους.

Τέλος, στα Τίρανα, στον Καθεδρικό Ναό της Ανάστασης του Χριστού, η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, η ευλογία του και τα λόγια ψυχής προς τα παιδιά θα μείνουν σε όλους αξέχαστα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ