ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΓΡΑΦΕΙ η Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, Δημοτική Σύμβουλος της Συν Πολιτείας του Δήμου Τυρνάβου

ΟΛΟΙ θέλουν να ξαναλειτουργήσει η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα, εκτός από τη δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα δυστυχώς!

Εμείς λοιπόν που ξεκινήσαμε αυτή την γιορτή που αγαπήθηκε απ΄όλους και κάθε χρόνο μας ρωτάνε αν θα πραγματοποιηθεί, υποσχόμαστε ότι μόλις αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου θα είναι στις προτεραιότητές μας .

Γιατί διαπιστώσαμε ότι :

Από την 1η Γιορτή Ανθοκομίας που έγινε στον Αμπελώνα 7 – 8 Μαΐου το 2016 στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου αγκαλιάστηκε απ όλους τους συνδημότες μας.
Έγινε στη συνέχεια ένας ακόμη θεσμός του Δήμου μας !
Ήταν συνδιοργάνωση με την περιφέρεια και υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου , που με χαρά ενίσχυσαν αυτή την προσπάθεια.
Αποτέλεσε ένα <<κέντρο επιχειρηματικότητας>> για όσους ήθελαν να αντιδράσουν δυναμικά στην οικονομικές δυσκολίες της εποχής.
Δημιούργησε ένα πεδίο προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων του αγροτικού τομέα αλλά και του βιοτεχνικού.
Οι παράλληλες δράσεις που οργανώσαμε μαζί με τους τοπικούς Συλλόγους και τα σχολεία και Δημοτική Βιβλιοθήκη ήταν πραγματικά αξιόλογα εκπαιδευτικά προγράμματα και πολιτιστικά γεγονότα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της χώρας.
· Παράδειγμα ο Ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής Αιμοδοσίας αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου. Λαϊκά παραδοσιακά έθιμα, κατασκευές διαγωνισμός της πιο λουλουδάτης αυλής, γλάστρας κ.λ.π. που είχαν μεγάλη απήχηση στους Δημότες.

Συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνική συνοχή των όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, γιατί είχαν ενεργό συμμετοχή στη γιορτή.
Γιατί για μας στον Δήμο Τυρνάβου το πράσινο δεν θεωρείται πολυτέλεια αλλά πνοή ζωής την ανάπτυξη της οποίας προωθεί αυτή η διοργάνωση.
Σε μια χώρα με υπέροχο καιρό και ηλιοφάνεια 250 ημέρες το χρόνο, στην οποία οι κάτοικοι απολαμβάνουν να βρίσκονται έξω, η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ αγαπήθηκε και δεν υπάρχει δημότης-ισσα που να μην ζητά την λειτουργία της ξανά .

Ειρήσθω εν παρόδω στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 7 Μαρτίου , ζήτησα από τον Δήμαρχο αμέσως μετά το παζάρι Τυρνάβου να διοργανωθεί η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα, με ευνοϊκές ημερομηνίες μιας και της 14 του μηνός Μαϊου είναι και η γιορτή της μητέρας.

 

Ο χώρος του άλσους του Αγίου Γεωργίου -ταυτισμένος με το θεσμικό πολιτιστικό & ψυχαγωγικό δρώμενο της ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ, αποτελεί επίσης την ιδανικότερα επιλογή συνδυάζοντας φυσικό κάλλος, εύκολη πρόσβαση και χώρους στάθμευσης, με δυναμική να δεχτεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εκθετών – συμμετεχόντων.

Ραντεβού λοιπόν την Άνοιξη του 2024 στην 5η Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα!!!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ