ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ: ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ

Μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία έκανε χθες στο δημοτικό θέατρο Μαξίμ του Τυρνάβου ο υποψήφιος βουλευτής νομού Γρεβενών της ΝΔ Γιάννης Γιάτσιος, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του από το βλαχοχώρια των Γρεβενών, που διαμένουν στον Τύρναβο.

Καταγόμενος και ο ίδιος από την Αβδέλλα και το Περιβόλι, έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή και έτσι χθες πιο πολύ μίλησε από καρδιάς ως φίλος και συγγενής παρά ως ένας πολιτικός χρησιμοποιώντας ξύλινη γλώσσα.

Οπως ανέφερε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης συνεργάστηκε με τους κοινοτάρχες, φρόντισε να λυθούν προβλήματα στα ορεινά των Γρεβενών και όχι μόνο και ήταν ένα στήριγμα για όλους όσοι επισκέπτονται τα χωριά είτε ως κτηνοτρόφοι είτε ως καλοκαιρινοί παραθεριστές.

«Δεν πρόκειται ποτέ να διαψεύσω τις προσδοκίες των συμπατριωτών μου ή να τους γυρίσω την πλάτη. Είμαι ένας από εσάς, έχουμε συνεργαστεί, έχω έδρα στον τόπο και οτιδήποτε και αν γίνει ξέρετε που θα με βρείτε. Καλώ όλες και όλους που φλέγονται από την ίδια αγάπη και αγωνία για το μέλλον του τόπου μας, να δώσουμε δυνατά, με πίστη και αισιοδοξία, με αλήθεια και εντιμότητα, αυτόν τον αγώνα. Αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί. Αξίζει να ονειρευτούμε. Αξίζει να προσπαθήσουμε να παραδώσουμε τον τόπο καλύτερο στις επόμενες γενιές», σημείωσε χαρακτηριστικά σε μία αποστροφή του λόγου του, ζητώντας από τους συμπατριώτες του στήριξη για να μπορέσει να τους υπηρετήσει και από τα έδρανα της Βουλής..

Ο κ. Γιάτσιος που προέβλεψε νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι η χώρα και ο τόπος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου η σταθερότητα αποτελεί παρακαταθήκη για να συνεχιστεί η ανοδική της πορεία.

«Καταφέραμε πολλά τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε: στην οικονομική ανάπτυξη, στην εθνική άμυνα και ασφάλεια, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό. Τώρα μπορούμε να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά, έχοντας ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Απόλυτη όμως προτεραιότητα μου αποτελούν οι άνθρωποι και ο τόπος μας. Είμαι ένας από εσάς, ζω και δραστηριοποιούμαι στα Γρεβενά, μοιράζομαι την κάθε μέρα μαζί σας. Γνωρίζω τις ανάγκες, τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες του τόπου μας», σημείωσε κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την ομιλία του, με τους συμπατριώτες του, μετά το πέρας της ομιλίας, να του εύχονται καλή επιτυχία στις εκλογές.

Ποιος είναι

Ο Γιάννης Γιάτσιος γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1975 στα Γρεβενά. Οι γονείς του Νικόλαος Γιάτσιος και Δέσποινα Δόκου κατάγονται από το Περιβόλι και την Αβδέλλα Γρεβενών.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πό το 2006. Από το 2001 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας οικοδομικών και κατασκευαστικών υλικών, ενώ το 2014 ίδρυσε την επιχείρηση “ΟΙΚΟΚΗΠΟΣ”
δραστηριοποιείται πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία από το 1993.

Το 2010 εκλέχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο του μετέπειτα περιφερειάρχη Γιώργου Δακή «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία».
Κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του θητείας του διετέλεσε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2019 εκλέχτηκε εκ νέου περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο του μετέπειτα περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη «Αλλάζουμε Πορεία».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης αυτοδιοικητικής του θητείας διετέλεσε Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Από το 2019 έως και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της ΠΕ Γρεβενών.

Είναι παντρεμένος με τη Χαρούλα Φλώρου, ιατροδικαστή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ