ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΓΝΛ – ΔΥΠΑ – ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επί κεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Λάρισας Θανάση Αθανασιάδη, περιόδευσε την Τρίτη 30 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στην Δ.ΥΠ.Α (πρώην Ο.Α.Ε.Δ) και στην παρακείμενη σχολή ΕΠΑ.Σ, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα.

Η ανασφάλεια σκληρά εργαζομένων συμβασιούχων με μηνιαία ανανέωση των συμβάσεων τους (!), προφανώς για την αναπαραγωγή και την διατήρηση της ομηρίας τους, με πενιχρές οικονομικές απολαβές, κατήφεια και εντατικοποίηση μέσα σε ένα περιβάλλον εκφοβισμού είναι πλέον ο κανόνας.

Εργαζόμενες με προϋπηρεσία ακόμα και 20 ετών και πλέον στην στον Τομέα της Καθαριότητας σε δημόσιες δομές ζουν το δράμα της προσωρινότητας και των εναλλαγών των εργολαβιών στον ίδιο χώρο εργασίας, ή γίνονται λάστιχο με καθημερινές μετακινήσεις και ανασφαλή, κατακερματισμένο εργασιακό βίο.

Οι εργαζόμενες/οι υπερβαίνουν τον φόβο, διεκδικούν αξιοπρέπεια στην εργασία και την ζωή, δείχνουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ αναγνωρίζοντας ότι είναι πάντα και με συνέπεια στο πλευρό τους και τους στηρίζει. Αναγνωρίζουν ότι την εργασιακή αθλιότητα την δημιούργησαν σταδιακά, με αγαστή συναίνεση και συνεργασία όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα τολμούν και εκφράζουν αγανάκτηση και θυμό για το παρόν και το μέλλον τους, αποδοκιμάζουν την ομηρία του εργασιακού μεσαίωνα και κατανοούν ότι η υπέρβαση του φόβου, η συλλογική δράση μέσω των σωματείων αποτελεί την μόνη ταξική διέξοδο στα χυδαία ,αδιέξοδα που τους ετοιμάζει η όποια κυβέρνηση θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απαιτούν μόνιμες θέσεις αξιοπρεπούς πενθήμερης, επτάωρης εργασίας εβδομαδιαίας εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατανοούν ότι ισχυρό ΚΚΕ στην Βουλή σημαίνει ισχυρός λαός, η μόνη αξιόπιστη, αγωνιστική, συνεπής, λαϊκή, εργατική αντιπολίτευση στήριγμα για τους βιοπαλαιστές εργαζομένους.

Στις 25 Ιουνίου να μην χαθεί ούτε μία ψήφος, να γεμίσουν οι κάλπες με ακόμα περισσότερα «κόκκινα ψηφοδέλτια».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ