ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ»

Η «Κατασκήνωση στην Πόλη», το αγαπημένο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων, έχει ξεκινήσει δυναμικά και προσφέρει για μια ακόμη χρονιά δημιουργικές ανάσες δροσιάς στα παιδιά της πόλης μας.

Στο πλαίσιο των ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων φέτος όλες οι κατασκηνωτικές δομές θα λάβουν μέρος στη Μουσική Κατασκήνωση της σχολής παραδοσιακής μουσικής «Μελωδία», στο χώρο του Πάρκου Αλκαζάρ.

Οι μικροί κατασκηνωτές του 14ου και 5ου δημοτικού σχολείου, που συμμετείχαν στη δράση, ως τώρα ενθουσιάστηκαν παίζοντας κυνήγι θησαυρού για να γνωρίσουν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα με τρόπο ευχάριστο και διαδραστικό.

Στη συνέχεια οι μαθητές της σχολής μαζί με τους δασκάλους τους παρουσίασαν στα παιδιά τα παραδοσιακά όργανα (κλαρίνο, σαντούρι, κανονάκι, τουμπερλέκι, κ.ά) και τους έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να παίξουν με αυτά.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μουσικής και ρυθμού τα παιδιά της Κατασκήνωσης στην Πόλη έμαθαν, τραγούδησαν και χόρεψαν ένα ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι ζωντανεύοντας την πολύτιμη ελληνική προφορική παράδοση.

Στη χαρούμενη μουσική συντροφιά συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.
Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται καθημερινά από 9:30 – 12:30 για 50-70 παιδιά, θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο της σχολής «Μελωδία» κ. Κωνσταντίνο Κωστούλη για την εξαιρετική συνεργασία.

Το πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” αλλά και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ