ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «…Μ’ ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙΑ»

ΓΡΑΦΕΙ Η Αννα Βαγενά

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, έγινε στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η συναυλία-αφιέρωμα στον Λουκιανό με τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία», με τίτλο «…μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά». Στη συναυλία πήραν μέρος οι τραγουδιστές Αλέξανδρος Τσιώνας και Χρήστος Πούρικας και διηύθυνε ο Δημήτρης Καρβούνης. Συμμετείχε η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και διηύθυνε η Ειρήνη Μάμμου.

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη συναυλία μαζί με την κόρη μου Γιασεμί Κηλαηδόνη. Ήταν μία μαγική βραδιά. Ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης, παλιός φίλος δικός μου και του Λουκιανού, έδωσε με τις ενορχηστρώσεις του και τη διδασκαλία των χορωδιών μία άλλη διάσταση σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Λουκιανού. Τον ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη, τον σεβασμό και την ευαισθησία με τα οποία προσέγγισε τη δουλειά του Λουκιανού.

Είμαι σίγουρη ότι, αν ο Λουκιανός ζούσε θα συμφωνούσε και θα χαιρόταν με τον τρόπο που ο Δημήτρη Καρβούνης και οι συνεργάτες του απέδωσαν τα τραγούδια του. Ευχαριστούμε επίσης θερμά, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λαρισαίων και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, για την διοργάνωση της συναυλίας και για τα τόσα καλά λόγια που είπε για τον αγαπημένο μας Λουκιανό.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, χορωδούς μικρούς και μεγάλους, μουσικούς, σολίστες, τεχνικούς, καθώς και την δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Καρυδάκη, που προλόγισε και συνέδεε τις επιμέρους ενότητες της συναυλίας. Ακόμα, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Λαπούση, που φιλοτέχνησε την αφίσα της εκδήλωσης και το πορτρέτο του Λουκιανού που μας χαρίσανε.

Νομίζω ότι, το φινάλε της συναυλίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό όταν ανεβήκαμε στη σκηνή ο Κώστας Τσιάνος κι εγώ και τραγουδήσαμε υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, τραγούδια από τις παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου, για τις οποίες είχε γράψει τη μουσική ο Λουκιανός.

Ήταν παρόντες και πολλοί φίλοι και παλιοί συνεργάτες του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο Γιάννης Φασούλας, ο Λουκάς Σάββας, ο Γιώργος Ντούλας και άλλοι. Και πάλι τους ευχαριστώ όλους θερμά και όπως είπα και στο τέλος της συναυλίας είμαι ευγνώμων που στη ζωή μου αξιώθηκα να έχω άντρα μου τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και πατρίδα μου τη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ