Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΟΡΔΟΥ: ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΚΟΡΔΩΝ, «ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ» ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ!

«Καμπανάκια» για κόστος παραγωγής και μετακλητούς εργάτες

«Αυτές τις μέρες του καύσωνα ειπώθηκε ότι και τα κουνούπια ιδρώνουν στη Θεσσαλία! Αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι όχι μόνο επιβιώνουμε κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες αλλά καλλιεργούμε και παράγουμε στον ευλογημένο θεσσαλικό κάμπο μοναδικά προϊόντα ποιότητας, όπως είναι το σκόρδο Πλατυκάμπου». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στο Φεστιβάλ Σκόρδου Πλατυκάμπου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εδώ και φέτος για να δείξουμε τη στήριξή μας σε αυτό το εμβληματικό προϊόν, σήμα κατατεθέν για τον τόπο, που είναι το σκόρδο Πλατυκάμπου. Και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου και όλους τους παραγωγούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν να αναδείξουν το προϊόν του οποίου η φήμη έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου, στην Άπω Ανατολή, στην Ιαπωνία.

Χαίρομαι, επίσης, γιατί πληροφορήθηκα αγαπητέ μου πρόεδρε Γιάννη Κουκούτση, ότι βρίσκεστε στο τελευταίο στάδιο για την πιστοποίηση του ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης. Γιατί καλό είναι να ξέρουμε εμείς ότι τα προϊόντα μας είναι ποιοτικά, είναι εξαιρετικά, αλλά χρειάζονται και με τη βούλα την πιστοποίηση αυτής της ποιότητας».

Ένας υγιής Συνεταιρισμός

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «θεωρώ ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι μπροστάρης σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ένας υγιής συνεταιρισμός, ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου. Τέτοια συνεταιριστικά σχήματα χρειαζόμαστε. Και γι’ αυτό η Πολιτεία και το προηγούμενο διάστημα στήριξε έμπρακτα το συνεταιριστικό κίνημα, μειώνοντας στο μισό τη φορολόγηση των συνεταιρισμένων αγροτών.

Χαίρομαι γιατί και η παρέμβαση που έγινε αυτές τις ημέρες από τον Συνεταιρισμό Πλατυκάμπου για τις τιμές δημητριακών τάραξε λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα στην τοπική αγορά δημητριακών. Μένουν, όμως, πολλά να γίνουν. Με αφορμή τη μειωμένη φετινή παραγωγή σκόρδου θέλω να κρούσω δύο καμπανάκια:

α) για το κόστος παραγωγής, όπου βεβαίως έγιναν σημαντικά βήματα το προηγούμενο διάστημα από την Πολιτεία, αλλά θα πρέπει να επιμείνουμε ακόμα περισσότερο για τη στήριξη των παραγωγών, και

β) για το μέγα ζήτημα με τις ελλείψεις στα εργατικά χέρια. Κάναμε διακρατικές συμφωνίες για να έχουμε μετακλητούς εργάτες γης. Αλλά βλέποντας απέναντί μου τον αντιπρόεδρο της ΕΘΕΑΣ, θέλω να πω ότι αυτές οι συμφωνίες, αγαπητέ μου Χρήστο Γιαννακάκη, πρέπει να γίνουν πιο λειτουργικές και να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων, προκειμένου το ποθούμενο να γίνει πράξη».

Για τα δίκαια του αγροτικού κόσμου

Καταλήγοντας ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «δεν θέλω να μακρηγορήσω, αλλά επειδή είναι η πρώτη εκδήλωση πού απευθύνομαι ουσιαστικά και στους πολίτες του νομού θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι, όπως έκανα μέχρι σήμερα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια του αγροτικού κόσμου, για τα συμφέροντα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για τη δυνατότητα να μένουν στον τόπο τους, ζώντας με αξιοπρέπεια. Λοιπόν, να είμαστε όλες και όλοι καλά, καλές παραγωγές σκόρδων, “κακό μάτι” να μην σας πιάνει!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ