ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Επίσκεψή στο Αμαξοστάσιο και συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου Τυρνάβου είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, με τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου.

Οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους , όπως και οι αντίστοιχες υποδομές του Δήμου αφού η Δημοτική Αρχή της ΝΔ έχει επιλέξει την πολίτικη της ιδιωτικοποίησης για τις υπηρεσίες της Καθαριότητας και του Πράσινου του Δήμου μας και τον απευθείας αναθέσεων. Ως επακόλουθο των ακατάλληλων εγκαταστάσεων είναι να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν νερό να πιούν στο χώρο εργασίας τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ενώ υπάρχει το κατάλληλο μηχάνημα για το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων των σκουπιδιών έχει να χρησιμοποιηθεί πάνω από χρόνο. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία, ειδικά τις ημέρες του καύσωνα που διανύουμε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές που ξεκάθαρα μόνο ζημιώνουν το Δήμο πολύπλευρα. Η απαξίωση του δημοτικού Αμαξοστασίου και της Υπηρεσίας Πρασίνου είναι άμεσο επακόλουθο της ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας. Το Αμαξοστάσιο κατά κύριο λόγο υποστηρίζει το έργο της Καθαριότητας και η εκχώρησή της θα το αφήσει χωρίς το μεγαλύτερο από το αντικείμενο εργασίας του. Επίσης η υπηρεσία Πρασίνου ως υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα τον ευπρεπισμό της πόλης και λειτουργεί επικουρικά της Καθαριότητας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της.

Η θέση μας, την οποία και θα υλοποιήσουμε ως η επόμενη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τυρνάβου, είναι η ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού διεκδικώντας προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Σε συνδυασμό με ανανέωση, όπου χρειάζεται, του μηχανολογικού εξοπλισμού , αφού ο Δήμος Τυρνάβου διαθέτει οργανωμένο Αμαξοστάσιο και εξοπλισμό Καθαριότητας τα οποία έχουν κατασκευασθεί ή αγορασθεί με τα χρήματα των συνδημοτών μέσω των ανταποδοτικών τελών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και καλούμε όλους και όλες να συστρατευτούν με την Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου και να αγωνιστούμε για αυτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ