ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74 ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ

Είσαι 55 μέχρι 67 χρονών και διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να κατοχυρώσεις δικαίωμα για σύνταξη; Κανένα πρόβλημα! Τώρα η «κυβέρνηση του 41%» σου δίνει το δικαίωμα να δουλεύεις μέχρι και τα 74! Και όταν με το καλό συμπληρώσεις τις προϋποθέσεις ,τότε, στην καλύτερη ηλικία των 70 ή και των 74, τότε που …αρχίζει η ζωή δηλαδή, θα μπορέσεις να …απολαύσεις την σύνταξη σου, που και πάλι δεν θα φτάνει για να ζήσεις αξιοπρεπώς και ίσως, λέμε ίσως, να χρειαστεί να δουλεύεις και πάλι για να την συμπληρώνεις…

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο Άρθρο 61 του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, για την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης(ΔΥΠΑ) με τίτλο «Προγράμματα απασχόλησης ανέργων ηλικίας πενήντα πέντε (55) ετών και άνω – Τροποποίηση παρ. 6 άρθρου 74 ν. 3863/2010»:

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομικών και Εσωτερικών, μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), είναι δυνατή η ένταξη ανέργων, εγγεγραμμένων στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., ηλικίας πενήντα πέντε (55) έως εξήντα επτά (67) ετών, σε προγράμματα που καταρτίζονται από τη Δ.ΥΠ.Α., για την απασχόλησή τους στον δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), κατά παρέκκλιση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 4765/2021 (Α’ 6).

Με την ίδια απόφαση δύνανται να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η εφαρμογή του παρόντος σε ανέργους ηλικίας άνω των εξήντα επτά (67) και έως εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και να ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, η χρηματοδότηση και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος». Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου…………..ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τελικά στις 27-08-2023 «πέρασε» η κυβέρνηση από την Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 61 με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ