ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης που ζητά να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και τα ρατσιστικά «πογκρόμ»!

Οι καταστροφικές φωτιές στον Έβρο, στην Πάρνηθα, περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας έχουν πλέον τις διαστάσεις μιας πρωτοφανούς τραγωδίας. 18 τουλάχιστον πρόσφυγες κάηκαν ζωντανοί στο δάσος μεταξύ Άβαντα-Δαδιάς, άλλος ένας στη Λευκίμμη, το ίδιο φρικτό τέλος είχε κτηνοτρόφος που προσπάθησε να σώσει τα ζώα του. Οι φωτιές καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πρόκειται για τεράστια οικολογική καταστροφή, που συνοδεύεται από την τραγική εικόνα των καμένων προσφύγων, την εκκένωση ακόμα και του Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη, την απειλή για το νοσοκομείο στο Θριάσιο, την καταστροφή σπιτιών, σχολείων, περιουσιών.

Η ανακάλυψη των απανθρακωμένων σορών μεταναστών, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα. Ο φράχτης, τα pushbacks, οι καταδιώξεις, είναι οι αιτίες που οδηγούν τους πρόσφυγες να παίρνουν διαδρομές μέσα από βουνά και δάση. Παντού στον κόσμο, σε περιοχές περασμάτων προσφύγων, η καταστολή έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να σκοτώνονται ακόμα περισσότεροι στην απελπισμένη προσπάθεια τους. Ενώ οι φωτιές στην Ελλάδα είχαν ήδη κάψει φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, στη Ρόδο, την Μαγνησία, την Κέρκυρα, για την κυβέρνηση προτεραιότητα ήταν η αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα, ενώ ήταν έτοιμο το σενάριο περί “οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού της Θράκης”.

Το μοναδικό οργανωμένο σχέδιο είναι αυτό της πλήρους διάλυσης της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης, αποτέλεσμα της πολιτικής και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης. Χιλιάδες κενά στην πυρόσβεση και τη δασοπυρόσβεση, ένας εποχικός δασοπυροσβέστης για το δάσος της Δαδιάς.

Αυτά τα δάση για κάποιους ίσως να ήταν και ενοχλητικά, όταν το αναπτυξιακό όραμα τους είναι οι αγωγοί, το LNG, οι ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, οι βάσεις του ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικοί διάδρομοι μέχρι την Ουκρανία, τα καζίνο, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η παιδεία και η υγεία, όπως και η δασοπροστασία, είναι κόστος για την πολιτική που υπηρετούν κυβέρνηση και τοπικοί παράγοντες. Οι στάχτες από το καμένο σχολείο της Παλαγίας και η εκκένωση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, με ασθενείς και νεογνά να στοιβάζονται στο κατάστρωμα ενός φέρι, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής τους.

Οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και προστασίας, αντί να καταγγέλλουν ανέμους, κεραυνούς, την κλιματική αλλαγή και “οργανωμένα σχέδια”. Με επικοινωνιακό τρόπο προσπαθούν να κρύψουν τη γύμνια τους και τις τεράστιες ευθύνες τους και να στρέψουν αλλού την οργή των πολιτών.

Στην υπηρεσία της προπαγάνδας κυβέρνησης και ΜΜΕ, που κρύβουν τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους, οι φασίστες βάζουν στόχο πρόσφυγες και μετανάστες. Στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου, αλλά και αλλού, ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών οργάνωσαν καταδιώξεις προσφύγων, ενώ στο διαδίκτυο ρέει άφθονο το ρατσιστικό δηλητήριο, φθάνοντας στο σημείο να καλούν σε δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων.

Τα πογκρόμ κατά προσφύγων είναι ένας ακόμα λόγος που τους σπρώχνει προς τα δάση. Φασίστες δεν διστάζουν ακόμα και να ανεβάσουν βίντεο απαγωγής και εγκλεισμού προσφύγων σε τρέιλερ φορτηγού, ενώ πολιτικοί παράγοντες τους προτρέπουν και τους επιβραβεύουν.
Αυτά τα τάγματα θανάτου είναι τα ίδια που είδαμε πρόσφατα να δολοφονούν τον Μιχάλη Κατσουρή και τον εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στην Αθήνα. Οι φασίστες δολοφόνοι εκτελούν το έργο του αποπροσανατολισμού του λαού που υποφέρει. Ενώ καίγονται νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια, καλύπτουν την κυβέρνηση και το κράτος στοχοποιώντας τους κατατρεγμένους του κόσμου.

Για να μπει τέλος στην πολιτική που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο, οδηγεί στο θάνατο και την καταστροφή.

– Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, οι επαγγελματικοί χώροι, η αγροτική και ζωική παραγωγή τους.
– Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.
– Ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας (και των Δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των δασών
– Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών και των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι
– Να σταματήσει η σπατάλη δισεκατομμυρίων για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στον Έβρο, ΝΑΤΟïκές βάσεις και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.
– Να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να αφοπλιστούν οι ακροδεξιές ομάδες. Οι ζωές των προσφύγων δεν αξίζουν λιγότερο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ