ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΑΣ

Δημιουργούμε την Αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος

Στους οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Κοιλάδας, κοντά στους κατοίκους των χωριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα από τις πλημμύρες στα χωράφια και τις καλλιέργειές τους βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο αργότερα, ο κ.Μαμάκος βρέθηκε και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες για τη «θωράκιση» της τάφρου, από τα νερά του χειμάρρου, που περνούν από τη συνοικία.

«Γίνεται, πλέον, πλήρως αντιληπτό ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι και εδώ, στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας. Γι’ αυτό και απαιτείται νέα στρατηγική για τη θωράκισή τους.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, όπως έχουμε ανακοινώσει στο πρόγραμμά μας, είναι η δημιουργία Αντιδημαρχίας Κλιματικής Αλλαγής/Αστικής Ανθεκτικότητας, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους των γειτονικών δήμων που δοκιμάζονται σκληρά από την κακοκαιρία. Βρεθήκαμε και στα χωριά, αλλά και στις περιοχές της πόλης της Λάρισας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παράλληλα, κινητοποιηθήκαμε, ως συνδυασμός, ώστε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε στο έργο των υπηρεσιών, να το κάνουμε.

Η προσπάθεια όλων μας επικεντρώνεται στο να αποφύγουμε μεγαλύτερες καταστροφές. Οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν το καλύτερο δυνατό και γι΄αυτό είμαστε στο πλευρό τους.

Κάνω έκκληση, σε όλες και όλους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Δίνουμε όλοι μαζί ακόμη μία μάχη, στην οποία ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του. Ας είμαστε ψύχραιμοι και προετοιμασμένοι», σημειώνει ο κ.Μαμάκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ