ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας

Τη στιγμή που οι συμπολίτες μας -ανάμεσά τους και πολλοί εκπαιδευτικοί- βιώνουν δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών , η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης ξεπερνάει κάθε λογική !
Ακόμη και σήμερα οικογένειες βρίσκονται χωρίς σπίτι, νερό και ρεύμα και καλούνται τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε εξ απόστάσεως εκπαίδευση.

Παράλληλα εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν σε μαθητές που δεν γνώρισαν ακόμα, δεν είχαν την πρώτη δια ζώσης επικοινωνία( προνήπια, μαθητές Α΄ Τάξης ). Και φυσικά δεν έχουν ακόμη δοθεί βιβλία στους μαθητές.

Σήμερα οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία .

Υπενθυμίζουμε ότι στην παρ. 3 του άρθρου 4 της 111525/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. για την τηλεκπαίδευση, αναγράφεται «Εκπαιδευτικοί οι οποίοι/ες δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες…».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες είναι αδύνατη ή/και επικίνδυνη; Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος θα φέρει την ευθύνη όταν τα σχολεία, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, είναι κλειστά και οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων ρητές ( ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις από πρωινές ώρες της 25-09-2023 και για τα δύο 24ωρα στην περιοχή σας)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α να ανακαλέσει άμεσα την παράλογη οδηγία για τηλεκπαίδευση και να φροντίσει ΑΜΕΣΑ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ