OPEN UP ΚΑΙ IED ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της OPEN UP και του IED ξεκινά μία νέα στρατηγική συνεργασία σήμερα 20/10/2023, τρία ακριβώς χρόνια μετά από την ίδρυση της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Καινοτομίας OPEN UP.

Η 𝝥𝝰𝝼𝝴𝝺𝝺ή𝝼𝝸𝝰 𝝚𝝿𝝸𝞂𝞃𝝶𝝻𝝾𝝼𝝸𝝹ή Έ𝝼𝞈𝞂𝝶 𝝟𝝰𝝸𝝼𝝾𝞃𝝾𝝻ί𝝰ς 𝗢𝗣𝗘𝗡 𝗨𝗣 αποτελεί έναν δυναμικό εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό οργανισμό, που έχει δεσμευτεί να προάγει την καινοτομία της εκπαίδευσης, της επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (𝗜𝗘𝗗) ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί ένα κορυφαίο Κέντρο Αριστείας στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα και ένα ταχέως αναπτυσσόμενο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας. Το IED ειδικεύεται στην προώθηση της καινοτομίας και την ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος σε όλη την Ευρώπη.

Οι δύο οργανισμοί, με έδρα τη ζωντανή πόλη της Λάρισας, στην Ελλάδα, εμπλέκονται σε βάθος στην υποβολή και υλοποίηση προτάσεων που χρηματοδοτούνται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια με το IED να κατατάσσεται στους κορυφαίους οργανισμούς στην κατηγορία του, ενώ καταγράφει παρουσία και σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας για τη συνεργασία, ο κ. Αλεξάνδρου Θεόδωρος, COO του IED, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της συνεχούς εξωστρέφειας και εύρεσης συνεργειών, είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με την OPEN UP. Το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο σε συνδυασμό με τα διαφορετικά επιστημονικά πεδία που κατέχουν τα επιστημονικά μέλη του φορέα της OPEN UP, υπόσχονται υψηλού επιπέδου συνεργασίες ερευνητικών έργων με άξονες την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα».

Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανάκης Στυλιανός, Πρόεδρος & CEO της OPEN UP, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει το 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗘𝗻𝘁𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝗻𝗲𝘂𝗿𝘀𝗵𝗶𝗽 𝗗𝗲𝘃𝗲𝗹𝗼𝗽𝗺𝗲𝗻𝘁, η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την OPEN UP.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το IED, θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πρωτοποριακές ευκαιρίες στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, και της Τεχνητής Νοημοσύνης με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. »

Αυτή η στρατηγική συνεργασία υπόσχεται να συμβάλει με έργα που όχι μόνο θα ωφελήσουν τους κατοίκους της Λάρισας και Θεσσαλίας, αλλά θα χρησιμεύσουν επίσης ως πρότυπο επιτυχίας για οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ