Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
• Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
• Γινόμαστε όλοι μέλη του Σωματείου, δίνουμε τη συνδρομή, στηρίζουμε τη δική μας δύναμη.
Το σωματείο είναι το κοινό μας «σπίτι», ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Είναι η ασπίδα μας απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης, απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που μας μαυρίζουν τη ζωή. Είναι το στήριγμά μας στον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, απέναντι στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και διάλυσης των μορφωτικών δικαιωμάτων, στον αγώνα για όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού.
Σε καλούμε να δώσεις δύναμη στον αγώνα και την ελπίδα!.
Να ψηφίσεις Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!.
Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους:
– Πρωτοστατούν στην καθημερινή πάλη δίπλα στους εκπαιδευτικούς. Δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι στην κυβέρνηση, τη διοίκηση και τους μηχανισμούς της.
– Δίνουν με πείσμα τη μάχη ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση. Έδωσαν μάχη για την ενότητα του κλάδου, όταν οι άλλες δυνάμεις τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπαιδευτικών.
– Έδωσαν μάχη ενάντια στη εφαρμογή σκληρών αντεργατικών νόμων, όπως ο νόμος Χατζηδάκη και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Τη μάχη για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
– Πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, στην αλληλεγγύη στις πλημμύρες στη Θεσσαλία (όταν η πλειοψηφία του ΔΣ αρνιόνταν να πάρουμε μέρος στα συλλαλητήρια διεκδίκησης – συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς).
– Πολεμούν εκφυλιστικά φαινόμενα μέσα στα σωματεία, κυρίως από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και της ΠΕΚ, που ως στελέχη εκπαίδευσης υλοποιούν την κυβερνητική πολιτική, που μέσα από τους μηχανισμούς των δήθεν «αιρετών» προσπαθούν να κάνουν τα γνωστά τους ρουσφέτια.
– Δεν μένουν θεατές στο νέο έγκλημα που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη. Παλεύουν ώστε τα σωματεία να πάρουν θέση και να συμμετάσχουν στις μεγάλες διαδηλώσεις. Αποκρούουν τις άθλιες και ανιστόρητες επιθέσεις του Υπουργού Παιδείας και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ, που επιχειρούν να εξισώσουν την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό με τον «αντισημιτισμό».
Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε όσα και όσους μαυρίζουν τη ζωή μας!.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος μας, έχοντας ως συμπαραστάτη τη συστημική “αντιπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που μαζί ψηφίζουν το 70% των αντεργατικών νόμων. Μαζί στηρίζουν κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ για την Παιδεία. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2012, όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί έβγαιναν σε διαθεσιμότητα, αρθρογραφούσε λέγοντας ότι «χρειάζονται ακόμα περισσότερες απολύσεις».
Μέσα από τις εξελίξεις των τελευταίων μόνο μηνών, αυτό που με τραγικό τρόπο αποδεικνύεται είναι ότι το εχθρικό για τον λαό κράτος, δουλεύει «ρολόι» για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας εμάς τους εργαζόμενους με νέα βάρη. Με την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, τη θεσμοθέτηση της 13ωρης δουλειάς, την περεταίρω εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αφήνοντάς μας ανυπεράσπιστους στις φυσικές καταστροφές, εκτεθειμένους στα περιβαλλοντικά εγκλήματα.
Με οργάνωση και αποφασιστικό αγώνα, με συσπείρωση στα Σωματεία μας,
με ακόμα πιο ισχυρή την Α.Σ.Ε. μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Στο ερώτημα που θέτουν επιτακτικά χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες για το «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει την κυβερνητική επίθεση με αποτελεσματικότητα», υπάρχει απάντηση:
 Χρειάζεται να δυναμώσει αποφασιστικά μέσα στα συνδικάτα, συνολικά μέσα στον λαό το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που βάζει στο επίκεντρο τα κέρδη των λίγων, που θυσιάζει το παρόν και το μέλλον των πολλών, για να πλουτίζουν μια χούφτα εκμεταλλευτές.
 Να αμφισβητήσουμε την κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων, η οποία στο όνομα του ταμείου ανάκαμψης, της επενδυτικής βαθμίδας, της “πράσινης ανάπτυξης” τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας με καταιγίδα νόμων και διατάξεων.
 Χρειάζεται ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να απορρίψουν τη χρεοκοπημένη συνταγή των κυβερνητικών εναλλαγών και των νέων δήθεν σωτήρων που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να γυρίσουν την πλάτη στις νέες απάτες περί προοδευτικών μετώπων που πλασάρουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σαν δήθεν αντίπαλο δέος στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Ένα «προοδευτικό μέτωπο» που τάσσεται με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, που «δε δαιμονοποιεί το κεφάλαιο», που μιλάει για “ταξική συμφιλίωση” και δεσμεύεται για εφαρμογή όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει η χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όσες φορές παλέψαμε μ’ αυτόν τον προσανατολισμό, μ’ αυτό το περιεχόμενο στους αγώνες μας, τότε χαμογελάσαμε, νιώσαμε υπερήφανοι, είχαμε νίκες!
Σε αντίθεση, στην ΕΛΜΕ Λάρισας η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με προεξάρχουσα τη ΔΑΚΕ, δεν έκαναν το παραμικρό ή μάλλον έκαναν τα πάντα προκειμένου να μην κουνιέται κυριολεκτικά φύλλο στο σωματείο μας. Έφτασε μάλιστα η κυβερνητική παράταξη στο έσχατο σημείο κατρακύλας και αποχωρούσε από κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, όταν ως ΑΣΕ καταθέταμε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή ψηφίσματα, παρερμηνεύοντας το άρθρο 11 του καταστατικού της ΕΛΜΕ. Αίροντας την απαρτία, διέκοπτε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και επιτίθονταν διαρκώς στην ΑΣΕ. Προφανώς η ΔΑΚΕ αναγνωρίζει τον πραγματικό της αντίπαλο, ξέρει ποιες είναι οι δυνάμεις αυτές που μπορούν να κοντράρουν την κυβερνητική πολιτική, να μπουν μπροστά προκειμένου αλλάξει ρότα το σωματείο μας.
Και μια μικρή λεπτομέρεια: αυτή την τακτική την εφάρμοζε η ΔΑΚΕ μόνο για την παράταξή μας. Και μια ακόμη πιο μικρή λεπτομέρεια: οι υπόλοιπες παρατάξεις τηρούσαν …σιγήν ιχθύος! Καμιά αντίδραση! Λες και επρόκειτο μόνο για διαπαραταξιακή διαφορά ΔΑΚΕ και ΑΣΕ και δεν αφορούσε τη λειτουργία του σωματείου, γενικότερα!
Μπορεί τώρα να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγωνιστικός πόλος μέσα στον κλάδο!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την ανάγκη να αλλάξει ρότα το σωματείο, μπορούμε να συναντηθούμε όλοι, παλιοί και νέοι αγωνιστές, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, που ίσως τα προηγούμενα χρόνια να βρεθήκαμε στο κίνημα από διαφορετικά μετερίζια, σε διαφορετικά ψηφοδέλτια αλλά σήμερα συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χαμένο χρόνο ή για αποστράτευση. Αγωνιστές εκπαιδευτικοί που στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ή άλλων σχημάτων και σήμερα νιώθουν ότι τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς» και στο σωματείο και στην Ομοσπονδία.
Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά
και ζωή με δικαιώματα, κάνουμε τώρα το βήμα και στο σωματείο μας,
μαζί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε όλοι μαζί για:
• Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις 20% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.
• Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
• Μόνιμοι διορισμοί όλων των εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν κάθε χρόνο τον εαυτό τους. Μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσής τους. Κάθε απόπειρα νομοθέτησης γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου.
• Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων μέσω της αντιεκπαιδευτικής “αξιολόγησης”. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων.
• Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος ουσιαστικός και ενδελεχής προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων.
• Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Οι υποψήφιοι

Για το δ.σ. της ΕΛΜΕ και το Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΕΡΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΑΛΑΜΑ ΝΑΤΑΣΑ

ΖΙΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΥΤΑΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ)

ΜΑΡΟΥΔΑ ΧΑΔΙΝΑ (ΝΙΝΑ)

ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ)

ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΑΜΠΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΣΙΟΥΖΙΟΥΛΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

ΓΙΑ ΕΕ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ