ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ST. LAWRENCE COLLEGE ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Μια σημαντική βοήθεια στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τροφή για τα κοπάδια τους παίρνουν οι κατεστραμμένοι από την πλημμύρα κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα αφού το ιδιωτικό διεθνές σχολείο St. Lawrence College των Αθηνών κατάφερε και συγκέντρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό ύψους 17.488 € το οποίο διατέθηκε ήδη στην επιχείρηση Φάκας, για την αγορά ζωοτροφών που θα μοιραστούν στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους ανάλογα με τον αριθμό των ζώων που διαθέτει ο καθένας.

Η διαδικασία διανομής των τροφών ξεκίνησε από χθες με ευθύνη των εκπροσώπων της επιχείρησης.

Η πρωτοβουλία

Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο St. Lawrence College των Αθηνών στο οποίο υπάρχουν τμήματα από προνήπια μέχρι Λύκειο με 1.100 μαθητές, κάθε χρόνο υλοποιεί δράσεις αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, επιλέγοντας να στηρίξει πληγείσες περιοχές σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην πρωτεύουσα.

Φέτος με δεδομένη την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του αθλητικού τμήματος του σχολείου κ. Μαρίας Καλαρά, η οποία αγκαλιάστηκε από όλο το σχολείο, αποφασίστηκε να στηριχτούν οι πλημμυροπαθείς του Αμπελώνα που δίνουν καθημερινά συγκινητική μάχη επιβίωσης των ίδιων και των ζώων που εκτρέφουν.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης στο σχολείο διοργανώθηκαν λαχειοφόροι, bazaar και άλλες δραστηριότητες που αγκαλιάστηκαν από εκπαιδευτικούς και γονείς με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 17.488 € που διατέθηκε εξ ολοκλήρου για την αγορά ζωοτροφών.

Το σχολείο

Το St. Lawrence College είναι ένα Βρετανικό, διεθνές σχολείο, που ιδρύθηκε το 1980 και βρίσκεται στο Κορωπί, κοντά στα νότια προάστια της Αθήνας. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 80 στρέμματα γης, εκτός αστικού τοπίου.

Προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες, από τον παιδικό σταθμό μέχρι τα Βρετανικά GCE A-Levels, καθώς και προγράμματα πρόσβασης σε πανεπιστήμια διεθνώς. Το St. Lawrence College ακολουθεί ένα μοντέλο εκπαίδευσης βασισμένο αποκλειστικά στο Βρετανικό σύστημα, με πρόγραμμα σπουδών που ακολουθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι εξαιρετικές ακαδημαϊκές παροχές του χαρακτηρίζονται από το επίπεδο υποστήριξης, ποιμαντικής φροντίδας και ήθους που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα στάνταρντς της Βρετανικής εκπαίδευσης.

Στο σχολείο φοιτούν παιδιά από περισσότερες από 50 εθνικότητες, τα οποία επωφελούνται καθημερινά από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει το St. Lawrence College.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων, μετά από εξετάσεις στα A-Levels, επιλέγουν προγράμματα σπουδών που καλύπτουν σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων, και συνεχίζουν τη φοίτησή τους σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου όπως Oxford, Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Bath, Warwick κ.ά ή σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ευχαριστίες

Από την πλευρά του εκ μέρους των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων του Αμπελώνα ο κ. Ζήσης Παρλίτσης απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς του ιδιωτικού διεθνούς σχολείου St. Lawrence College των Αθηνών για την τεράστια προσφορά τους και σημειώνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες τους γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία όλους τους πληγέντες για να συνεχίσουν τον σκληρό τους αγώνα για τη διατήρηση του επαγγέλματός τους, τη φροντίδα των ζώων τους και την ανακατασκευή των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων.

«Είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρα για εμάς και τα κοπάδια μας», σημειώνει χαρακτηριστικά εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη όλων των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ