Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΔΑΠ

Το επιτελικό αστικό κράτος ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά στο πλαίσιο της τοπικής διοίκησης και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη μη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Ειδικού Νηπιαγωγείου και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης.

Βγαίνει για άλλη μία φορά με το χειρότερο τρόπο στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα των συντηρήσεων των σχολικών υποδομών, κάτι που έχει επισημάνει επανειλημμένα η Λαϊκή Συσπείρωση. Την ώρα που το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Λαρισαίων για το 2024 προβλέπει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για αστικές αναπλάσεις στο βωμό της τουριστικής ανάπτυξης, τα ειδικά σχολεία της πόλης κλείνουν γιατί παραπαίουν.

Προφανώς τα προβλήματα στη θέρμανση δεν είναι τα μοναδικά για το συγκεκριμένο, αλλά και για πολλά άλλα σχολεία. Εργολαβία για συντηρήσεις έχει να βγει από το 2019 με εκατοντάδες σχετικά αιτήματα να συνωστίζονται στην αρμόδια υπηρεσία, τα οποία ικανοποιούνται με το σταγονόμετρο. Στον περσινό προϋπολογισμό τα πενιχρά κονδύλια του ΥΠΕΣ για συντηρήσεις κατευθύνθηκαν στην αποκατάσταση σχολικών κτιρίων από τον σεισμό του 2021!

Τα θέματα των συντηρήσεων αφορούν κυρίως την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες. Παράλληλα ανύπαρκτη είναι η πυροπροστασία για δεκάδες σχολεία που δεν έχουν τις κτιριολογικές και λειτουργικές προϋποθέσεις ούτε καν για τις μελέτες πυροπροστασίας.

Η νέα δημοτική αρχή της ΝΔ κινείται στην ίδια στρατηγική με την απερχόμενη του ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, αφού συμφωνούν και συμπλέουν στα βασικά. Ψίχουλα για τις ανάγκες των πολλών σε σχολεία, υποδομές, συντηρήσεις και πακτωλός χρημάτων για το μπούκωμα των μεγάλων εταιρειών και κοινοπραξιών στα οδικά έργα, τις τηλεπικοινωνίες (βλέπε έξυπνη πόλη), τον ηλεκτροφωτισμό, τη διαχείριση πρασίνου κλπ.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε ούτε μια σχολική ώρα χαμένη για τους μαθητές των ειδικών σχολείων.
Η μη λειτουργία δύο ειδικών σχολείων και ενός ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ έστω και για λίγες μέρες είναι σοβαρό πρόβλημα για τα ίδια τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους που καλούνται να διαχειριστούν μια δύσκολη καθημερινότητα με μειωμένες παροχές για εξωσχολική απασχόληση και τεράστια έξοδα.

Να μπούνε σε προτεραιότητα οι δικές μας ανάγκες και των παιδιών μας. Κανένα σχολείο κλειστό. Επιτάχυνση της παράδοσης σε λειτουργία των σχολείων και υποδομών που επλήγησαν από την καταιγίδα Ντάνιελ.

Πλήρες πρόγραμμα συντηρήσεων σχολικών μονάδων με αύξηση του προϋπολογισμού από χρήματα της κεντρικής κυβέρνησης.

Γενναίο πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων στην πόλη με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με προτεραιότητα στην προσχολική αγωγή.

Να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ και των ακατάλληλων υποδομών με κατασκευή νέων διδακτηρίων (δημοτικό Φαλάνης, 1ο ΔΑΔ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ