ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ

Μια μοναδική ικανότητα να φέρνει συχνά πυκνά τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πάντα για λόγους εσωστρέφειας και για λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς, έχει επιδείξει από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος δεν έχει άλλωστε να επιδείξει πολιτική σκέψη αλλά και διάθεση συνεργασίας με τα στελέχη του κόμματος, ακόμα και με αυτούς που τον στήριξαν στην εκλογική μάχη για την αρχηγία.

Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από τους χειρισμούς Κασσελάκη, την πρόταση για δημοψήφισμα στο θέμα της διαγραφής των 4 στελεχών πριν τη διάσπαση του κόμματος, την οποία πήρε πίσω ύστερα από την αντίδραση σύσσωμης της Κ.Ε. του κόμματος, τις απόψεις του για κορυφαία θέματα που τον έφεραν απέναντι από την αριστερή ιδεολογία και πολιτική που υποτίθεται ότι υπηρετεί, την πρότασή του για εσωκομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων, που παραλίγο να μεταφέρει το πρόβλημα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. στο κόμμα του;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά και άλλα μικρότερης σημασίας, αλλά ενδεικτικά της συμπεριφοράς του, και ενώ από τη μία η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη λόγω των πολιτικών της επιλογών από το μέτωπο των αγροτών, των φοιτητών και τελευταία των νομικών και έχει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα λόγω της στάσης βουλευτών, υπουργών και υφυπουργών στην ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για  τα ομόφυλα ζευγάρια και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που έχει επίσης σοβαρό πρόβλημα λόγω των καθηλωμένων του ποσοστών και της αδυναμίας του να μιλήσει με την κοινωνία, αλλά και λόγω του σημαντικού ποσοστού της κοινοβουλευτικής του ομάδας που δέθηκε στο άρμα της συντήρησης και της εκκλησίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήλθε προχθές ο κ. Κασσελάκης, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο συνέδριο του κόμματος να δημοσιοποιήσει ένα ερωτηματολόγιο τύπου δημοσκόπησης, στο οποίο μπαίνουν ζητήματα ονόματος και ιδεολογίας του κόμματος, πυροδοτώντας σοβαρές αντιδράσεις του συνόλου σχεδόν των κορυφαίων στελεχών, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στο εσωκομματικό τοπίο και μεταφέροντας τη μπάλα στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πάλι για λόγους εσωστρέφειας, δίνοντας σωσίβιο στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά στους κ.κ. Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Αν μη τί άλλο ο κ. Κασσελάκης έχει επιδείξει μοναδική ικανότητα να χύνει την καρδάρα με το γάλα, μόνο που έτσι δεν φαίνεται να μπορεί να μακροημερεύσει στην καρέκλα του προέδρου κάνοντας ακόμη και αυτούς που πίστευαν ότι η θητεία του θα λήξει με τις ευρωεκλογές να φαντάζουν αισιόδοξοι αφού δεν αποκλείεται ακόμη και στο συνέδριο να τεθεί θέμα ηγεσίας ή να υπάρξει και νέα διάσπαση.

Δυστυχώς για αυτούς που εμπνεύστηκαν το πείραμα Κασσελάκη, το πείραμα απέτυχε…

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ