ΠΟΤΑΜΙ ΛΑΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Με μία συγκλονιστική σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και με μία μεγαλειώδη πορεία χιλιομέτρων η Λάρισα έδειξε χθες ότι δεν ξέχασε ούτε πρόκειται να ξεχάσει το έγκλημα στα Τέμπη. Οι συμμετέχοντες απαίτησαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος και τιμωρία όλων των υπεύθυνων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τονίζοντας ότι οι 57 αδικοχαμένοι, οι συγγενείς τους και όλη η ελληνική κοινωνία απαιτούν δικαίωση.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαθητές και σπουδαστές, αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες βροντοφώναξαν:  «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» Ένα χρόνο μετά τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, ο κόσμος της Λάρισας έδειξε ότι «διψούσε» για αυτή τη μέρα, για την απεργία, για να κάνει και πάλι την θλίψη του οργή και την οργή του αγώνα! Τα καταστήματα έκλεισαν, τα τρακτέρ στην κορυφή της πορείας έστελναν μήνυμα ενώ και τα ταξί κόρναραν με αυτοκινητοπορεία.

«Ένας χρόνος μετά και ακόμα αντηχούν στα αυτιά και στο μυαλό όλων μας τα συνθήματα εκείνων των ημερών: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Γιάννης Σκόκας πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προσθέτοντας πως «δεν ξεχνάμε την υπόσχεσή μας απέναντι στους 57 αδικοχαμένους, δολοφονημένους συνανθρώπους μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απρίλη απαιτώντας να προστατευτεί το εισόδημά μας, να προστατευτεί πλήρως η ζωή μας με κάθε τρόπο, χωρίς εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Η ζωή μας δεν είναι κόστος!».

Συγκινητικοί ήταν και οι χαιρετισμοί που απηύθυναν στο μέγα πλήθος οι εκπρόσωποι των μαθητών, των σπουδαστών, των αγροτών, των επαγγελματιών, του φαρμακευτικού συλλόγου και του ΣΙΚΑΕΛ. Το μήνυμα ότι «Το έγκλημα στα Τέμπη και το έγκλημα στον κάμπο της Θεσσαλίας με τις πλημμύρες προκλήθηκαν από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική» έστειλε ο εκπρόσωπος της επιτροπής των πλημμυροπαθών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ