ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥΤακτική απολογιστική γενική συνέλευση του συνδικάτου επισιτισμού – τουρισμού Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαρτίου σε αίθουσα του ΕΚΛ Λάρισας. Τα θέματα της συνέλευσης είναι:

  • Απολογισμός της Διοίκησης
  • Οικονομικός Απολογισμός
  • Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  • Προϋπολογισμός 2015
  • Προγραμματισμός δράσης μέχρι την 1η Μάη

Σε ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στις αλυσίδες καφέ, στις ταβέρνες-εστιατόρια, στα ζαχαροπλαστεία, στον Χαλβά, άνεργοι του κλάδου.

Οι εκλογές τελείωσαν και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέληξε σε νέα συμφωνία με τους «θεσμικούς εταίρους», δηλαδή την τρόικα με άλλα λόγια. Μια συμφωνία που εξακολουθεί να μας φορτώνει όλα τα μέτρα των προηγούμενων «μνημονιακών» κυβερνήσεων και που φέρνει και νέα, ώστε να υπηρετήσει τον στόχο που και πριν άλλωστε διακήρυττε : Το ξεπέρασμα της κρίσης σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι φόροι, τα χαράτσια παραμένουν εδώ. Η φτώχεια, η τεράστια ανεργία, οι μειώσεις μισθών, ο φόβος της απόλυσης, η μαύρη εργασία, η απλήρωτη δουλειά, η ζούγκλα των ελαστικών, εργασιακών σχέσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία παραμένουν εδώ. Η άγρια εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων, των μαθητών – πρακτικάριων στις κατά τα άλλα «υγιείς επιχειρήσεις» παραμένει εδώ.Τα voucher παραμένουν εδώ.

Στον κλάδο μας, αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε καταγγελίες για την καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων στα MIKEL (κατάσταση που είναι πλέον καθεστώς στα καφέ), απλήρωτους συναδέλφους στο Imperial, απόφαση δικαστηρίου που επικυρώνει απόλυση συνδικαλίστριας.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, η εργατική τάξη στο σύνολό της, δεν πρέπει να παγιδευτούμε σε νέες αυταπάτες. Καμία αναμονή, για καμία κυβέρνηση, ούτε τη σημερινή, που αμέσως απέδειξε ότι ακολουθεί τoν ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. Η ανοχή, μέχρι σήμερα μας έχει δείξει πως μόνο σε νέες απώλειες μας οδήγησε, μας έκανε ανέτοιμους να αντιμετωπίσουμε την επίθεση ΕΕ- κυβερνήσεων- μεγαλοεργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Για ακόμα μία φορά «χτυπάει καμπανάκι»: Η τελευταία συμφωνία της συγκυβέρνησης, οι δηλώσεις υπουργών της (περί λιτού βίου) και οι συνεχείς μεταθέσεις αόριστων δεσμεύσεων (κατώτατος μισθός), έδειξαν από νωρίς πού το πάνε. Δίνουν χρόνο στους κεφαλαιοκράτες, προσπαθούν να μας αφοπλίσουν, ώστε να προσαρμόσουν, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την επίθεση στους κλαδικούς μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

Τα τεράστια κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του Επισιτισμού- Τουρισμού μέσα στην κρίση και η ταυτόχρονη επίθεση σε εμάς δείχνει ακριβώς ποιά είναι η ανάπτυξη για την οποία κόπτονται.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΧΑΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας! Με ταξικό, δυνατό, ανασυγκροτημένο κίνημα διεκδικούμε ΤΩΡΑ λύσεις στις άμεσες ανάγκες μας:

             Προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Επίδομα στα 600 ευρώ, όσο διαρκεί η ανεργία. Να καταργηθεί τα πλαφόν των 400 ημερών που αποτελεί ευθεία βολή στους εποχικούς συναδέλφους μας.

             Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ άμεσα από το 2009 σε μισθούς και δικαιώματα. Βασικός μισθός στα 751, ως βάση για αυξήσεις στις κλαδικές ΣΣΕ

             Εδώ και τώρα ΥΠΟΓΡΑΦΗ Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό και στα Ζαχαρώδη με επαναφορά των βασικών μισθών και δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2012

             Κλαδική ΣΣΕ στα ξενοδοχεία, με αυξήσεις και κάλυψη όλων των απωλειών

             Να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

             Κάτω τα χέρια από το 5ήμερο 8ωρο

             Τέλος στα χαράτσια και στην φοροληστεία

             Δημόσια-Δωρεάν Υγεία και Παιδεία

Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία έχει με το μέρος της την κυβέρνηση, το κράτος και τους μηχανισμούς του, την ταξική δικαιοσύνη…

Όμως ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Συζητάμε πώς θα δυναμώσουμε, πώς θα παρέμβουμε οργανωμένα, ενάντια στις απολύσεις, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Έχουμε την δύναμη επειδή εμείς παράγουμε τον πλούτο.

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ