ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ 4,6 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Με μεγάλη προσέλευση, παρουσία πολιτικών αρχών, βουλευτών και εκπροσώπων φορέων αλλά και με αρνητικά σχόλια και «γκρίνιες» για την παρουσία του υποψήφιου για την προεδρία της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη, η οποία αποτέλεσε και θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που προηγήθηκε,  

OLYMPUS DIGITAL CAMERAολοκληρώθηκαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 59 Επιμελητηρίων από ολόκληρη τη χώρα.

Στο περιθώριο της συνέλευσης ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κων/νος Μίχαλος μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά, την υπερφορολόγηση, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και στη μόνη «συνταγή» εξόδου από την κρίση που απαιτεί σύνεση, συναίνεση, συνεργασία και οικονομική και πολιτική σταθερότητα.

«Στην ουσία καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες τραπεζικής αργίας, ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τελέσθηκε ένα μικρό θαύμα την ώρα που η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό λάθος με τα κόκκινα δάνεια και τα στεγαστικά δάνεια αφού ούτως ή άλλως η πρώτη κατοικία δεν παρουσιάζει κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον όταν μάλιστα το μεγάλο μας πρόβλημα παραμένουν τα επιχειρηματικά δάνεια», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της υπερφορολόγησης ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι «έτσι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι, ενώ τα Επιμελητήρια έχουν προχωρήσει στην κατάθεση εμπεριστατωμένης πρότασης για ισοδύναμα ύψους 4,6 δις ευρώ», με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ να καταλήγει εκφράζοντας την πίστη του σε λύσεις κυβερνήσεων συνεργασίας «… αφού με ειλικρινή διάλογο και αποσαφήνιση της ασκούμενης πολιτικής η ισχύς εν τη ενώσει σαφώς και δίνει άλλα μηνύματα».

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Β. Μειμαράκης που βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας πως «οι εκλογές ήταν αχρείαστες», ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει άλλους φόρους και κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος και ρευστότητας για τη λήψη των όποιων αποφάσεων για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑξίζει πάντως να σημειωθεί πως με παρέμβασή του στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ αναφερόμενος στην παρουσία Μειμαράκη ξεκαθάρισε πως «κλήθηκαν όλοι, από τα κόμματα μέχρι τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μειμαράκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, μακάρι να το έκαναν όλοι».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ