ΑΘ. ΝΑΣΙΚΑΣ 2006 – Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ 2016 ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Μνήμες μιας άλλης εποχής, όταν ο δήμος Τυρνάβου λειτουργούσε ως καποδιστριακός με δήμαρχο τον Αθ. Νασίκα, ξύπνησε το τελευταίο διάστημα η αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να ψηφίσει προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα, αφού και τότε για το 2006 η δημοτική αρχή Νασίκα λόγω 4 ανεξαρτητοποιήσεων είχε χάσει την πλειοψηφία

και δεν μπορούσε να περάσει προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα.

Ας δούμε όμως τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο περιόδων, ανατρέχοντας στα πρακτικά των τότε συνεδριάσεων του δημοτικού  συμβουλίου και στα δημοσιεύματα της εποχής:

Το 2006 ο τότε δήμαρχος έχοντας χάσει την πλειοψηφία λόγω της ανεξαρτητοποίησης 4 συμβούλων επιχείρησε τον Φεβρουάριο να περάσει τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη χρονιά, όπως έκανε το 2016 και ο κ. Σαρχώσης που επίσης έχασε την πλειοψηφία στο δ.σ. λόγω ανεξαρτητοποίησης 3 συμβούλων.

Το 2006 έγιναν αρχικά 3 προσπάθειες με τον κ. Νασίκα στην 3η συνεδρίαση να ξεσπαθώνει κατά της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων γεγονός που οδήγησε στην αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στην 4η συνεδρίαση ενέργεια που ερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς τον τότε δήμαρχο για να δεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης επί συγκεκριμένων θεμάτων όπως η κατάργηση του φόρου 2% στα καταστήματα εστίασης που είχε επιβάλει η δ.α. του κ. Νασίκα.

Το 2016 τώρα, είχαμε 2 συνεδρίασης με τον δήμαρχο να τα βάζει με την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους.

Και εδώ σταματούν οι ομοιότητες και αρχίζουν οι διαφορές.

Ενώ ο κ. Νασίκας χρειάστηκε και 5η συνεδρίαση για να περάσει τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό έχοντας ήδη δεχθεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για κατάργηση του 2% κ.λπ., ο κ. Σαρχώσης πέρασε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό στην 3η συνεδρίαση χωρίς να κάνει καμία αλλαγή σε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό χάρη στην απουσία της κ. Αναστασίας Ψύρρα η οποία δήλωσε ασθένεια, προκαλώντας σημαντική ενόχληση στους κόλπους της ΝΔ που τη στήριξε στις εκλογές του 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ