ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 600 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΡΕΝΩΝ

Αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν στον Παλαιοφάρσαλα, τη Λάρισα και το Πλατύ Ημαθίας

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για 300 επιβάτες της σιδηροδρομικής αμαξοστοιχίας 53 του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Το δρομολόγιο ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί και στο σταθμό της Θέρμης ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στη μηχανή εξαιτίας του χιονιού. Στο σημείο έφθασε μηχανή για να αντικαταστήσει αυτή που είχε χαλάσει και έτσι το δρομολόγιο συνεχίστηκε όχι όμως για πολύ.

Ύστερα από 10 χλμ η δεύτερη μηχανή παρουσίασε την ίδια βλάβη και έτσι η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στα Παλαιοφάρσαλα, όπου έφθασε τελικά μια τρίτη μηχανή.

Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και η αμαξοστοιχία 55, με άλλους 300 επιβάτες, που εκτελεί το δρομολόγιο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, το οποίο επίσης ακινητοποιήθηκε στη Λάρισα λόγω μηχανικής βλάβης.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ακινητοποιήθηκε και συρμός προαστιακού στο Πλατύ Ημαθίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΑΠΕ ΜΠΕ εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι να έχουν παγώσει τα “κλειδιά”, να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ  και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχωρά σήμερα και αύριο στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤ1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ