Ο Απ. Παπατόλιας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας

Δήλωση για τη φημολογία περί τοποθέτησής του ως Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, έκανε το μεσημέρι ο κ. Απ. Παπατόλιας επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε το πρωί. Στη δήλωσή του αναφέρει: Με αφορμή σχόλια που αναφέρουν ότι διεκδικώ τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, επιθυμώ να επισημάνω τα εξής:

Η αναγκαιότητα θεσμοθέτησης της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, προκύπτει ως επιταγή του Συντάγματος (Άρθρο 1). Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε συνιστά αυτοδιοικητική βαθμίδα οποιασδήποτε μορφής.

Η θητεία μου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά και συνολικά ο πολιτικός χαρακτήρας των προσπαθειών μου, ήταν και παραμένει σε καθαρά αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Αγωνίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να γίνει πράξη η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και συχνά συγκρούσθηκα με την κρατική διορισμένη περιφερειακή διοίκηση, στο βαθμό που λειτούργησε σε βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Μαγνησίας.

Επίσης, στις πρόσφατες Περιφερειακές εκλογές, διεκδίκησα τη θέση του 1ου αιρετού Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προασπίζοντας αυτές ακριβώς τις αυτοδιοικητικές αρχές. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα μπορούσα να αποποιηθώ την μέχρι σήμερα αυτοδιοικητική μου διαδρομή.

Στη δική μου συνείδηση, η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί εφαλτήριο κατάληψης θέσεων εξουσίας, αλλά πεδίο εφαρμογής της αειφόρου αναπτυξιακής στρατηγικής, καθώς και ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης με συγκεντρωτικές λογικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν σημαντικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κρίση.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι η μόνη μου φιλοδοξία, η μόνη μου επιδίωξη, είναι να συνεχίσω τον αγώνα μας, μέσα από το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Θέλω τέλος, να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας ότι οι δεσμεύσεις μας ισχύουν μέχρι την τελική τους δικαίωση και να τους καλέσω να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα, για την ανάπτυξη του τόπου μας“.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ