Στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της πλατείας Φιλιππούπολης

Την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ», προϋπολογισμού 555.597,93 ευρώ, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Κώστα Τζανακούλη, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζήση Γρηγορίου και της Αντιδημάρχου κας Δέσποινας Μάντζαρη. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν στον 1ο κύκλο συγκριτικής αξιολόγησης της Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας στον Κωδικό «54: ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ» του Άξονα 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Προγράμματος της Χωρικής Ενότητας Θεσσαλία – Ήπειρος – Στερεά Ελλάδα 2007-2013. Το  έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ», αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Ε.Σ.Π.Α. Το έργο αυτό αφορά σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και αναμένεται η άμεση ενεργοποίησή του για υλοποίηση, καθόσον διαθέτει τη σχετική ωριμότητα. Με την υλοποίησή τους, θα αποδοθούν στην πόλη της Λάρισας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, αναβαθμισμένοι χώροι περιβάλλοντος.

Ειδικότερα το έργο της πλατείας της Φιλιππούπολης,  αφορά στη διαμόρφωση έκτασης 10,5 στρεμμάτων, μετά την ενσωμάτωση στο χώρο της αρχικής πλατείας και του αύλειου χώρου του 9ου δημοτικού σχολείου  που μετεγκαταστάθηκε. Προβλέπεται βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών πέριξ της πλατείας, η διατήρηση του αστικού μετώπου της πλατείας προς την οδό Χατζημιχάλη, η αναδιαμόρφωση του κεντρικού χώρου της πλατείας με κατασκευή στοιχείων νερού, γλυπτικών συνθέσεων, δικτύου διαδρόμων με δενδροστοιχίες και αλέες περιμετρικά, παιδικής χαράς και γηπέδου μπάσκετ, καθιστικού και νέου δικτύου φωτισμού, αλλά ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η αύξηση των χώρων πρασίνου. Η πλατεία αυτή αποτελεί τον μοναδικό κοινόχρηστο χώρο σε μια από τις παλαιότερες και πλέον πυκνοδομημένες συνοικίες της πόλης.

«Το έργο αυτό που εντάσσουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη της Λάρισας. Η σχετική Πρόσκληση του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας που αφορά σε οικιστικά κέντρα έως και 3ου επιπέδου, διαθέτει υπόλοιπο ποσό για τη χρηματοδότηση και άλλων αντίστοιχων έργων που μπορούν να κατατεθούν έως και τις 9 Νοεμβρίου για τον 2ο κύκλο συγκριτικής αξιολόγησής τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ