Απεργούν την Τρίτη οι δημοσιογράφοι

Ανακοίνωση ενόψει της κινητοποίησης στα Μέσα Ενημέρωσης την Τρίτη εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς και Ευβοιας, στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Στις 18 Οκτωβρίου οι δημοσιογράφοι δίνουμε μια δυναμική απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση – τρόικα – εργοδοσία. Δίνουμε μάχη υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία, τον αξιοπρεπή μισθό και την ίδια την ύπαρξη της ενημέρωσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Οι δημοσιογράφοι –όπως και όλοι οι εργαζόμενοι- αντιμετωπίζουμε μια βίαιη υποβάθμιση των δικαιωμάτων μας, που έχουν κατακτηθεί με αγώνες δεκαετιών. Σε αγαστή συνεργασία εργοδότες και κυβέρνηση –με την συνδρομή και τις κατευθύνσεις που εκπορεύονται από το καθεστώς της τρόικας των δανειστών μας- ξηλώνουν ένα–ένα όλα εκείνα τα δικαιώματα που συνθέτουν μια στοιχειώδη προστασία της εργασίας και μετατρέπουν πλήρως τους χώρους εργασίας σε μεσαιωνικές γαλέρες.

   Η κυβέρνηση νομοθετεί αποδυναμώνοντας την ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων και ταυτόχρονα εξοντώνει μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα. Ειδικά στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα επιχειρεί την υπαλληλοποίηση της ενημέρωσης και ανοίγει τις πόρτες για απόλυση εκατοντάδων δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων.

 Η εργοδοσία ανενόχλητη προχωρά σε μαζικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και υποαπασχόληση, πολύμηνες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με εκτεταμένη χρήση εργαζομένων με Δελτία Παροχή Υπηρεσιών.
Η αγωνιστική συμμετοχή των δημοσιογράφων, αλλά και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ στην 24ωρη απεργία της 18ης Οκτωβρίου είναι η συμβολή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα συνδικάτα.
Η ΕΣΗΕΘΣτΕ καλεί τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στην πληρέστερη προβολή και κάλυψη των αγωνιστικών εκδηλώσεων του λαού και των συνδικάτων στις 19 και 20 Οκτωβρίου από όλα τα Μέσα στα οποία εργάζονται”. 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ: Γραφεία Ενωσης Συντακτών 10,30 π.μ.

ΛΑΡΙΣΑ: Γραφεία Μορφωτικού 10,30 π.μ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας 10,30 π.μ.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» 10,30 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ