«Ο Κομήτης της Ημέρας της Κρίσεως» θα προσεγγίσει τη γη σήμερα (22 εκατομμύρια μίλια μακριά)

Ο Elenin, «Ο Κομήτης της Ημέρας της Κρίσεως», θα προσεγγίσει τη γη σήμερα, κάτι που οι συνωμοσιολόγοι εδώ και καιρό φοβόταν. Όμως, ο κομήτης άρχισε να διαλύεται τον Αύγουστο όταν χτυπήθηκε από μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα, έτσι ώστε σήμερα που θα μας πλησιάσει, θα είναι ένα ρεύμα από συντρίμμια και όχι ένας άθικτος κομήτης…

Ο αστρονόμος Don Yeomans του προγράμματος Αντικείμενα Κοντά στη Γη, από το Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, δήλωσε στο Space.com: «Υπάρχει δυσκολία στο να εντοπιστεί, επομένως είναι μάλλον νεκρός και εξαφανισμένος.” Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να πάρει μια γεύση από τον κομήτη την Κυριακή, μόνο με κιάλια ή τηλεσκόπιο θα μπορεί να το κάνει.

Παλαιότερες φήμες για τον Elenin έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος κομήτης θα ήταν μια σημαντική απειλή για τη γη, και ότι θα έφερνε τον όλεθρο και την καταστροφή εξαιτίας των ισχυρών σεισμών και των τσουνάμι που θα προκαλούσε. Άλλοι έλεγαν ότι ο Elenin δεν ήταν καν κομήτης, αλλά στην πραγματικότητα, ένας ελεύθερος πλανήτης, ο Nibiru, που θα έφερνε το τέλος πάνω στη Γη.

Αλλά ο Don Yeomans είπε ότι όλες αυτές οι θεωρίες είναι ανοησία: «Ο Elenin ήταν μιας δεύτερης κατηγορίας, μικρός κομήτης και δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα φωτεινός. Ποτέ δεν αποτέλεσε απειλή για τη ζωή στη Γη και ήταν πάρα πολύ μικρός για να ασκήσει οποιαδήποτε σημαντική επίδραση στον πλανήτη μας, εκτός αν κατάφερνε να μας χτυπήσει”.

Σύμφωνα με το Space.com, τα συντρίμμια του Elenin δεν θα είναι τα μόνα αντικείμενα που θα περάσουν κοντά από τη Γη. Αύριο, ο μικρός αστεροειδής 2009 TM8 θα μας πλησιάσει αρκετά. Όμως δεν αποτελεί κίνδυνο για τη γη.

Ο Elenin ανακαλύφθηκε από τον Ρώσο αστρονόμο, Leonid Εlenin, τον Δεκέμβριο του 2010.

Περισσότερα: dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ