Δεν φταίνε οι ξένοι σε αυτή τη χώρα, φταίνε οι πολιτικοί της

Ανακοίνωση του τμ. Δικαιωμάτων του ΣΥΝ Λάρισα                                                   για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

52 χρόνια μετά από την 21 Μάρτη 1960, ημέρα που καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων, η ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία τις σκοτεινές αρχές που διέπουν κάθε  ρατσιστική συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Σήμερα, στους καιρούς της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων, ο ρατσισμός βρίσκει πρόσφορο και γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει, γι’ αυτό και χρειάζεται η ιδιαίτερη και αυξημένη προσοχή όλων μας.

Οι φωνές που τρέφουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία γύρω μας, είναι δυστυχώς πολλές και φορούν διάφορα προσωπεία. Πλήθος «έντιμοι» και «ευυπόληπτοι» συμπολίτες μας μαζεύονται σε συγκεντρώσεις του Πατριωτικού Συνδέσμου ή της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούνται συχνά στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις, όπου με σιδερογροθιές και λοστούς ξυλοκοπούν όποιον μετανάστη ή αλληλέγγυο βρεθεί μπροστά τους. Στην Αθήνα τα μαχαιρώματα μεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο εξάλλου. Με την ανοχή της αστυνομίας, την υπόθαλψη πολιτικών φορέων και με βοήθεια της συστηματικής κατατρομοκράτησης των μεγαλοΜΜΕ, το φαινόμενο του ρατσισμού αυξάνεται και πληθαίνει.

Την ίδια στιγμή, πολιτικοί όπως ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Ροντούλης, νομιμοποιούν την παραφροσύνη ποτίζοντας την ανασφάλεια της κοινωνίας με μίσος για «τον ξένο», αυτόν που «ήρθε να μας πάρει τη δουλειά» ή που «κλέβει και εγκληματεί», παραφράζοντας το δικό τους έγκλημα στη συμμετοχή στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αγνοώντας επιδεικτικά το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους στην στήριξη των πολιτικών που οδηγούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας, έλληνες και ξένους, στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι Έλληνες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους ξένους, τους τσιγγάνους, ή το πλήθος άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υφίστανται τον ρατσισμό στην καθημερινότητά τους. Γνωρίζουμε καλά πως οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αυτοί, αλλά οι ακριβοθώρητοι πολιτικοί που με μεγάλη ευκολία επιρρίπτουν ευθύνες στους πιο αδύναμους. Ο ιδιότυπος πόλεμος που διεξάγεται είναι μονάχα ταξικός: Είμαστε οι εκατομμύρια φτωχοί ενάντια στους λίγους πλουτοκράτορες αυτού του κόσμου!

Ας ενώσουμε τις φωνές μας αυτή τη μέρα για τα εκατομμύρια θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας. Ας τις ενώσουμε και κάθε μέρα στους δρόμους, στις πλατείες, στα καφενεία και στα Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια, στέλνοντας το μήνυμα δυνατά και καθαρά:

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ – ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ