Κύκλωμα Βούλγαρων κατηγορείται για αρπαγή εγκύου

Συνελήφθησαν, στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 39 ετών αντίστοιχα και μία 31χρονη αλλοδαπή ομοεθνής τους, για «Εκβίαση», «Αρπαγή», «Υπεξαγωγή Εγγράφων» και «Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» ενώ αναζητούνται δύο ακόμη συνεργοί τους.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν στην Α.Δ. Λάρισας στις αρχές Μαρτίου του 2012, μία 35χρονη υπήκοος Βουλγαρίας (καταγγέλλουσα), έγκυος στον 8ο μήνα, αφίχθη στη χώρα μας με μικρό λεωφορείο επτά ατόμων έχοντας ως προορισμό την Αθήνα προκειμένου εν συνεχεία να μεταβεί στην Κρήτη. Ο οδηγός του λεωφορείου την αποβίβασε στο χωριό Ορφανά Καρδίτσας σε οικία ομοεθνών της, προφασιζόμενος ότι θα επέστρεφε να την παραλάβει προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.

Μετά την έλευσή της 35χρονης εγκύου στην εν λόγω οικία ο ένας από τους συνεργούς των δραστών ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσε τα προσωπικά της έγγραφα (δελτίο ταυτότητας κλπ) και μαζί με άλλον συνεργό του, ο οποίος επίσης αναζητείται, την κράτησαν παρά τη θέλησή της και απειλώντας την, ότι θα βλάψουν μέλη της οικογένειά της στην Βουλγαρία, την εξανάγκασαν να συναινέσει να τους παραδώσει το βρέφος που θα γεννούσε προκειμένου αμέσως μετά να το δώσουν για παράνομη υιοθεσία έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού.

Μετά από επτά μέρες και ενώ εξακολουθούσε να κρατείται παράνομα, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με φιλικό της πρόσωπο, πλην όμως έγινε αντιληπτή από τον έναν εκ των αναζητουμένων δραστών ο οποίος της αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο και ακολούθως με σκοπό την αποτροπή διαφυγής της την οδήγησε σε οικία στη Λάρισα όπου διέμεναν άλλοι ομοεθνείς της που συνέχισαν να την απειλούν με σκοπό να την εξαναγκάσουν να πουλήσει το παιδί της. Παράλληλα, οι δράστες την επιτηρούσαν συνεχώς για να μην διαφύγει.

Η καταγγέλλουσα όμως προφασίστηκε ότι έχει πόνους προκειμένου να τη μεταφέρουν σε Νοσοκομείο από όπου θα ενημέρωνε για όσα της συμβαίνουν, πλην όμως αν και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο και πάλι δεν ενημέρωσε κανέναν, φοβούμενη να μην γίνει αντιληπτή.

Την 17-03-2012 προφασίστηκε για άλλη μια φορά ότι έχει πόνους και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου ενημέρωσε σχετικά θεράποντες ιατρούς οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πρωινές ώρες της 19-03-2012 συνελήφθη ο 46χρονος αλλοδαπός και όπως διαπιστώθηκε την είχε επισκεφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και την απείλησε να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν.

Επίσης, την 19-03-2012 συνελήφθησαν στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας ο 39χρονος μαζί με την 31χρονη αλλοδαπή. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία όπου κρατούνταν παράνομα η καταγγέλλουσα και διέμεναν οι ανωτέρω συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν δελτίο ταυτότητας της καταγγέλλουσας. Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους με σκοπό τον εντοπισμό εγκύων γυναικών από την Βουλγαρία τις οποίες εξανάγκαζαν στη συνέχεια να πωλούν τα νεογέννητα τέκνα τους για παράνομη υιοθεσία σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων έναντι αναλόγου χρηματικού τιμήματος.

Συγγενικό άτομο (αδελφός) του ενός εκ των αναζητουμένων δραστών κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, αφού την 06-08-2010 είχε συλληφθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ