Εβδομάδα παιδικής λογοτεχνίας στη Λάρισα

Με φίλο και συνοδοιπόρο το παιδικό βιβλίο στο θαυμαστό ταξίδι της ζωής, ξεκινά στο «Χατζηγιάννειο»  από  Δευτέρα  2 Απριλίου  η Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΔΟΠΑΕΛ  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο.

Εκπαιδευτικών του νομού.

Η έναρξη των εκδηλώσεων  θα  γίνει τη Δευτέρα  με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο  του ΔΟΠΑΕΛ Κ. Μιχάλη  Τσακίρη  και τον Πρόεδρο του ΠΚΕΝΛ  κ Ζαρογιάννη.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 2/4   ΠΥΛΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ , Τρίτη  3/4  ΣΩΛΟΥ ΤΕΤΗ ,Τετάρτη 4/4  ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ  ΑΡΗΣ

Πέμπτη  5/4  ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ-ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ.  και Παρασκευή  6/4 ΤΣΙΑΛΤΑ ΕΛΕΝΗ.

Την Τετάρτη  4 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. ,θα γίνει ομιλία – συζήτηση   με τους γονείς , στο Χατζηγιάννειο       από την  συγγραφέα  ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ – ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΕΙΡΗΝΗ  με θέμα « Θέτοντας όρια στα παιδιά μας»

Οσοι   γονείς ενδιαφέρονται  , να δηλώσουν συμμετοχή  στη Βιβλιοθήκη  στο τηλ. 2410 671 173 από 9.00  – 14.00 .       

Η  ΜΑΡΙΑ ΠΥΛΙΩΤΟΥ   γεννήθηκε στην Κύπρο . Εργάστηκε ως δασκάλα  για πολλά χρόνια.

Είναι συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Εχει τιμηθεί  με βραβεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Εχει  βραβευτεί από την UNISEF  για τους στίχους του τραγουδιού  « Το τραγούδι της Χαράς» . Το 1987  κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό για το βιβλίο της « Τα δέντρα που τρέχουν».

Βιβλία της έχουν μεταφραστεί  και σ’ άλλες γλώσσες. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.     

Η  ΤΕΤΗ ΣΩΛΟΥ   γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά  και άσκησε για λίγο τη δικηγορία.

Σύντομα όμως την εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί  στη  μεγάλη της αγάπη ,το παιδικό βιβλίο.

Ασχολείται με σχεδιασμό ,εικονογράφηση και συγγραφή βιβλίων για παιδιά . Ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για βιβλία με παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές που αναφέρονται στο παιδί.

Ο  ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ ΑΡΗΣ   γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Επειδή του αρέσουν οι αληθινές    ιστορίες και η πραγματικότητα  σπούδασε  ΜΜΕ και Πολιτισμό στο Λονδίνο και πήρε μάστερ στην Πολιτιστική Διαχείριση. Εργάστηκε  ως  Δημοσιογράφος  στο BBC  και σε διάφορα αγγλικά έντυπα.

Εγινε όμως και συγγραφέας επειδή του αρέσουν τα παραμύθια  και οι φανταστικές περιπέτειες. Επίσης γράφει κείμενα για περιοδικά και εφημερίδες

 Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ – ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ   γεννήοηκε στην Κάρπαθο και μεγάλωσε στον  Πειραιά. Δίδαξε αγγλικά και σπούδασε την ιταλική γλώσσα όταν ζούσε στην Ιταλία. Είναι μέλος Της  Εταιρείας Ελλήνων  Λογοτεχνών , της ΜΕΝΣΑ και της Ελληνικής Εταιρείας για

Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά. Τα έργα της έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις και έχουν γίνει θεατρικά από πολλά σχολεία.

Η  ΕΛΕΝΗ  ΤΣΙΑΛΤΑ    γεννήθηκε  στη Ναύπακτο .Σπούδασε  Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θες/νίκης  και  τρία χρόνια  στη Δραματική Σχολή του Εθνικού

Ωδείου. Διδάσκει την ιταλική γλώσσα και γράφει βιβλία για παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ