Ε. Στυλιανίδης: Τελειώνει η στήριξη του κράτους στους ΟΤΑ

“Πράγματι οι δήμοι είναι πρωταθλητές στις περικοπές. Ωστόσο, ήρθε πια η ώρα να επενδύσουν στα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα προκειμένου να βρουν νέους πόρους χρηματοδότησης και εσόδων. Εξαντλήθηκε πλέον ο παραδοσιακός ρόλος του Κράτους ως κεντρικού χρηματοδότη. Ο ρόλος του πρέπει να είναι συμπληρωματικός, να δίνει την πρώτη ώθηση, να διαμορφώνει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και να υποστηρίζει τεχνοκρατικά τις προσπάθειες που γίνονται”, σημειώνει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο υπουργός Εσωτερικών δίνοντας με τον πλέον ηχηρό τόνο το μήνυμα για ιδιωτικοποιήσεις στην αυτοδιοίκηση .

Σύμφωνα με τον υπουργό τα ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρονται είναι πολλά και μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές. Ενδεικτικά αναφέρει τη φορολογική αποκέντρωση, τη δημοτική ενημερότητα, την ενεργειακή επάρκεια των δημοσίων κτηρίων, την αξιοποίηση των ΧΑΔΑ με φωτοβολταϊκά πάρκα, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, τη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Δυστυχώς όταν ο αρμόδιος υπουργός σπρώχνει στον “Καιάδα” τους δήμους και προσπαθεί να διαλύσει ένα θεσμό φιλικό για τον πολίτη τότε πολύ δύσκολα θα μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ