“Γαλάζιοι” συνδικαλιστές κατά βουλευτών της ΝΔ

Εσωκομματικές αναταράξεις προκαλούν στη ΝΔ τα σκληρά μέτρα που ζητά η Τρόικα. Ενδεικτικές είναι οι σκηνές που διαδραμματίστηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού όταν συνδικαλιστές της παράταξης αποδοκίμασαν υπουργούς και βουλευτές που είχαν πάει για να γίνει ενημέρωση για το πακέτο των μέτρων.

Για σήμερα το απόγευμα είχε προγραμματιστεί σύσκεψη κατά την οποία οι υπουργοί κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Ιωάννης Βρούτσης και Χρήστος Σταικούρας παρουσία και του γραμματέα του κόμματος κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα έκαναν «σεμινάρια» και ταυτόχρονα μασάζ αλλά θα έδιναν και  επικοινωνιακές συμβουλές στους βουλευτές του κόμματος που είναι ανήσυχοι με όσα μαθαίνουν για τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση.

Περίπου εκτατό βουλευτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ακούσουν τους υπουργούς και τους κομματικούς παράγοντες.

Πριν αρχίσει όμως η συνεδρίαση έξω από τα γραφεία συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές του κόμματος που αντιδρούν έντονα στις νέες οριζόντιες περικοπές, στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και στην πλήρη διάλυση του εργασιακού καθεστώτος. Οι συνδικαλιστές μοίραζαν φυλλάδια και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα. 

«Προσέξτε τι θα κάνετε», «Εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε», «Τι πάτε να κάνετε;» έλεγαν οι συνδικαλιστές στους βουλευτές που προσέρχονταν. Τις πιο έντονες συστάσεις και αποδοκιμασίες υπέστησαν η κυρία Ντορα Μπακογιάννη και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης «λόγω των ακραίων φιλομνημονιακών τους θέσεων» όπως τουλάχιστον έλεγαν οι συνδικαλιστές. Επεισόδιο όμως προκλήθηκε και όταν προσήλθε για την ενημέρωση και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ένας από τους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές του είπε ότι «εγώ σε ψήφισα αλλά εσύ αλλιώς τα έλεγες και άλλα λες τώρα». Ο υπουργός είπε ότι δεν «χρωστάω σε κανένα» και προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση και έπεσαν μερικές σπρωξιές. Οι συνδικαλιστές λένε ότι «ο κ. Τζαβάρας είπε ότι η λύση είναι να γίνουν 100 χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο» ενώ ο ίδιος ο υπουργός το διαψεύδει λέγοντας ότι αυτό που είπε είναι ότι «δεν είναι αυτή η λύση».

Η σημερινή σύναξη είχε σκοπό να υποκαταστήσει την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την οποία ζητούν αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος και Νικήτας Κακλαμάνης και την οποία αρνείται η ηγεσία του κόμματος.

Στο θέμα παρενέβη ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος ασκεί κριτική στην ηγεσία και μιλά για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης και την καλεί την κυβέρνηση αν της έχουν μείνει ψήγματα εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας να πει ένα όχι.

Πηγή: protothema.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ