Ο σκηνοθέτης της ταινίας που ξεσήκωσε το Μουσουλμανικό κόσμο

Ο Nakoula Basseley Nakoula, ο Χριστιανός Κόπτης σκηνοθέτης πίσω από την αντι-Ισλαμική ταινία «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων», που έχει προκαλέσει εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ της Daily Beast…

Ο Nakoula συνελήφθη το 1997 και καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκιση και αστυνομική επιτήρηση τριών ετών για κατασκευή μεθαμφεταμίνης. Καταδικάστηκε σε άλλο ένα έτος στη φυλακή για παραβίαση της επιτήρησης.

Όταν ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Nakoula συστήθηκε ως 52χρονος ισραηλινός  μεσίτης από την Καλιφόρνια, με το όνομα Sam Bacile, και είπε ότι έκανε την ταινία – που απεικονίζει τον Μωάμεθ ως νόθο γιο που ερωτοτροπεί – με τη βοήθεια 100 Εβραίων χορηγών, και, όπως είπε, έγινε επειδή  “το Ισλάμ είναι ένας καρκίνος”.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι το όνομα Sam Bacile δεν υπάρχει  στο Γραφείο Αδειοδότησης Μεσιτών της πολιτείας της Καλιφόρνιας.

Ο αμφιλεγόμενος ευαγγελιστής Steve Klein, αντι-ισλαμιστής ακτιβιστής και σύμβουλος για την ταινία, είπε ότι το «Bacile” ήταν ένα ψευδώνυμο και ότι ο Nakoula δεν είναι ούτε Εβραίος, ούτε Ισραηλινός. Πρόσθεσε ότι η ταινία χρηματοδοτήθηκε από χορηγούς από διαφορετικές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Ο Klein, είπε στην Daily Beast ότι η Καλιφόρνια είναι το σπίτι «πολλών κρυφών πυρήνων της μουσουλμανικής Αδελφότητας», που περιμένουν οδηγίες για να “ξεκινήσουν να σκοτώνουν τυχαία, όσους περισσότερους από εμάς, μπορούν”, και ότι τα τρία από τα 15 άτομα που έκαναν την ταινία, έχουν βασανιστεί. Είπε επίσης, ότι “επανειλημμένως είχε προειδοποιήσει τον Bacile ότι αν έκανε την ταινία, θα ήταν ο επόμενος “Theo van Gogh”, ο Ολλανδός σκηνοθέτης που δολοφονήθηκε από έναν μουσουλμάνο το 2004, μετά την παραγωγή μια ταινίας που υποτίθεται ότι προσέβαλε το Ισλάμ”.

Από την άλλη πλευρά, οι 80 ηθοποιοί κατ τεχνικοί, που συμμετείχαν στην ταινία, με δήλωσή τους λένε ότι είναι «εξαιρετικά αναστατωμένοι και έχουν την αίσθηση ότι τους εκμεταλλεύτηκε ο παραγωγός”.

“100% δεν είμαστε πίσω από αυτή την ταινία και κατάφωρα παραπλανηθήκαμε σχετικά με την πρόθεση και το σκοπό της,” λέει η δήλωση. «Είμαστε συγκλονισμένοι από τις επανεγγραφές του σεναρίου και τα ψέματα που ειπώθηκαν σε όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι από τις τραγωδίες που έχουν συμβεί.”

Μια ηθοποιός που συμμετέχει στην ταινία, η Cindy Lee Garcia, είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι έπαιζε ένα ρόλο σε μια βλάσφημη παρωδία της ζωής του Μωάμεθ. Ο τίτλος του σεναρίου, σύμφωνα με την ηθοποιό ήταν Desert Warriors.

“Επρόκειτο να είναι μια ταινία που θα παρουσίαζε πώς ήταν τα πράγματα πριν από 2.000 χρόνια,” είπε η Garcia . “Δεν είχε να κάνει με τη θρησκεία. Αφορούσε το πώς λειτουργούσαν τα πράγματα στην Αίγυπτο. Δεν υπήρχε τίποτα για το Μωάμεθ, ή τους μουσουλμάνους ή οτιδήποτε άλλο. Στο σενάριο ο ρόλος του «Μωάμεθ» είχε το όνομα «Δάσκαλος Γεώργιος», είπε”.

Πηγή:ibtimes.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ