Έλληνες επισκέπτονται την Τουρκία για να πουλήσουν τα κοσμήματά τους

Έλληνες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πηγαίνουν στην Τουρκία για να πουλήσουν τα κοσμήματά τους, απελπισμένοι για μετρητά, καθώς όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας επιβάλλονται στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους φτωχούς…

Ένας αργυροχόος δήλωσε στο Πρακτορείο Anadolu, ότι μεγάλος αριθμός Ελλήνων  πηγαίνουν στην Τουρκία για να πουλήσουν κοσμήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα, ψάχνοντας απελπισμένα για μετρητά. Τα περισσότερα κοσμήματα καταλήγουν σε ενεχυροδανειστές στην Τουρκία.

Ένας άλλος αργυροχόος από την Κομοτηνή είπε ότι τώρα πια οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν και πολλά πολύτιμα αντικείμενα προς πώληση, αφού τα έχουν ήδη πουλήσει ή βάλει ενέχυρο.

Επίσης, μεγάλος αριθμός Ελλήνων δεν δηλώνουν τα χρήματά τους, επιστρέφοντας από την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι Έλληνες αξιωματούχοι να κάνουν περισσότερους ελέγχους στα σύνορα και τα τελωνεία. Ένας μάλιστα Έλληνας αργυροχόος εντοπίστηκε στα σύνορα στην Ipsala με 94.700 ευρώ που κέρδισε από την πώληση κοσμημάτων στην Τουρκία.

Πηγή: greekreporter

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ