Θ. Ψύρρας: Να παραμείνει η ΔΟΥ στον Τύρναβο

Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, ε την οποία ζητά να παραμείνει η ΔΟΥ στον Τύρναβο απέστειλε ο βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θ. Ψύρρας, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που ισχύσει ο σχεδιασμός του υπουργείου και κλείσει η υπηρσία οι μόνοι χαμένοι θα είναι το ελληνικό δημόσιο και οι κάτοικοι του δήμου. Στην επιστολή του επισημαίνει τα εξής:

“Στο πλαίσιο της συγχώνευσης των ΔΟΥ η εφορία Τυρνάβου συγχωνεύεται με τις ΔΟΥ στη Λάρισα. Ενώ λοιπόν οι υπάλληλοι μετατίθενται στη Λάρισα, το αρχείο της εφορίας παραμένει στον Τύρναβο (!) αφού στη Λάρισα δεν διαθέτουν τους αναγκαίους χώρους και σκοπεύουν μάλιστα να νοικιάσουν κτήριο, για να τοποθετήσουν τα αρχεία τους! Παρεμπιπτόντως  ο Δήμος Τυρνάβου διαθέτει κτήριο που το παραχωρεί δωρεάν στη ΔΟΥ για να λειτουργήσει εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Με απλά λόγια,

α) οι ΔΟΥ της Λάρισας εξασφαλίζουν περίσσιο προσωπικό, αλλά ουσιαστικά αχρηστεύουν τη λειτουργία της εφορίας Τυρνάβου.

β) δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή εξοικονόμηση χρημάτων, αφού πάλι το δημόσιο θα πληρώνει ακριβά ενοίκια σε κτήρια στη Λάρισα.

γ) οι κάτοικοι του Δήμου Τυρνάβου θα αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και θα προκληθούν πελώρια προβλήματα.

Η επιτροπή που ασχολείται με το θέμα πρέπει να επέμβει και να δώσει ορθολογική λύση στο ζήτημα, ώστε να παραμείνει η εφορία στον Τύρναβο ή τουλάχιστον να παραμείνει στον Τύρναβο εκείνο το κομμάτι της εφορίας που εξυπηρετεί τους πολίτες (άλλωστε αυτό ως μια ειδικού τύπου εξαίρεση υιοθετήθηκε και σε άλλες ΔΟΥ, π.χ. στην περίπτωση της ΔΟΥ Αιγινίου Πιερίας).

Γιατί τελικά το μόνο ζημιωμένο θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο και οι κάτοικοι του Τυρνάβου και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο αιχμής για την τοπική παραγωγή”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ