Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης αυτής είναι:

-Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας

– Αλλαγές προγράμματος ΚΑΠ

– Εισήγηση για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στην ομάδα «Κένταυρος» της Πολυτεχνικής Σχολής.

– Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Μέγα του νομού Καρδίτσας» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007 – 2013, Άξονας Προτεραιότητας 4 – Κωδικός: Πρόληψη κινδύνων.

– Εισήγηση πρόθεσης συμμετοχής και υποβολής προτάσεων στο Life+2012 Nature & Biodiversity και Life+2012 information and communication.

– Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης: ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΥΚΕΩΝΑΣ», προεκτιμώμενης αμοιβής 689.786,80 € (με ΦΠΑ).

– Έγκριση του 3ου Σ.Π. της μελέτης: «Μελέτη οδού Λάρισας – Τρικάλων (5 τμήματα)».

– Έγκριση του 1ου Σ.Π. και του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. της προμελέτης του έργου «Λιμνοδεξαμενές Ν. Τρικάλων- Φράγμα Νεοχωρίτη».

– Έγκριση των μελετών: α)οδοποιίας και κόμβων του τμήματος από Ισόπεδο κόμβο Αθηνών μέχρι ισόπεδο κόμβο Φαναρίου, β) της μελέτης αποχέτευσης – αποστράγγισης ομβρίων του τμήματος από ισόπεδο κόμβο Τρικάλων έως ισόπεδο

κόμβο Φαναρίου και γ)της μελέτης κτηματολογίου του τμήματος από ισόπεδο κόμβο

Αγ. Βησσαρίου έως ισόπεδο κόμβο Φαναρίου, της μελέτης: «Ολοκλήρωση μελετών

Παράκαμψης Καρδίτσας» (της ΣΑΜΠ 006/3 2007ΜΠ00630007).

– Καθορισμός εδρών-διοικητικών μονάδων ταξί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.

– Τροποποίηση της αριθμ. 3/31.01.2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό αναπληρώτριας υπογραφής της Προϊσταμένης της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Καρδίτσας.

– Εισήγηση σχετικά με την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του τυροκομείου δυναμικότητας επεξεργασίας 1 τόνου γάλακτος την ημέρα, που πρόκειται να εγκατασταθεί, ιδιοκτησίας Μαστοροδήμου Παναγιώτη, στο 6ο χλμ. Επ.

Οδού Τυρνάβου – Λάρισας, στην Τ.Κ. Δένδρων του Δ. Τυρνάβου, στην Π.Ε. Λάρισας,

στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, έπειτα από αύξηση δυναμικότητας, της βιομηχανίας επεξεργασίας γάλακτος (τυροκομείο) της εταιρίας “ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ Ο.Ε.”, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ν.

Λεύκης, της Δ.Ε. Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας,

στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την Ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, με την Επωνυμία «ΑΛΕΞ. Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΒΕΕ» που βρίσκεται στο 70 χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας, στην Τ.Κ. Λόγγου, του Δήμου

Τρικκαίων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Εισήγηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την Ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με παράλληλη κτιριακή και μηχανολογική επέκταση, του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» που βρίσκεται στην Τ.Κ. Μεγαλοχωρίου, του Δήμου Τρικκαίων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Γνωμοδότηση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 120 αγελάδων ελευθέρας βοσκής, 96 μόσχων πάχυνσης, 4 ταύρων και 15 ιπποειδών, ιδιοκτησίας Σωτηρίου Κων/νου και Σωτηρίου Σωτηρίου, στη θέση «Κατράνες», στη κτηματική περιφέρεια Αρδανίου του Δήμου Τρικκαίων της Π.Ε. Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Έγκριση υποβολής αιτήματος ένταξης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΗΘΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007 – 2013».

– Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την – Έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για τη Λειτουργία του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στη συνοικία Παλαιών του Δήμου Βόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Συνέχιση απασχόλησης Ευλαλίας Μπατζοπούλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μεταφορά προσωπικού ΑΟΝΑΜ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

– Τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ