Αδικαιολόγητη η σύλληψη φοιτήτριας για πολιτική διαμαρτυρία

Ανακοίνωση Διοικητικού Συμβουλίου Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Σάββατο 17/11, στο Βόλο, στη διάρκεια της πορείας που έγινε για την 39η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν και την Λήδα Κ., φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας.

Η διήμερη παραμονή της φοιτήτριας στο κρατητήριο και η παραπομπή της, αύριο Τετάρτη 21/11, σε δίκη για “διατάραξη κοινής ειρήνης” δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, αντίθετα μάλιστα, αποτελεί τον κανόνα μετά από κάθε σχεδόν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά τα τελευταία δυόμιση χρόνια της μνημονιακής πολιτικής και της συνεχώς αυξανόμενης κρατικής καταστολής που την συνοδεύει. Οι περιγραφόμενες στην δικογραφία “έκνομες ενέργειες” της φοιτήτριας δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της -όπως διαβεβαιώνουν οι διδάσκοντες της Σχολής της-, διαψεύδονται από τις μαρτυρίες των συμφοιτητριών της που ήταν μαζί στην πορεία.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας καταδικάζει την ποινικοποίηση της πολιτικής διαμαρτυρίας και την αδικαιολόγητη σύλληψη της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου μας, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποτελέσει φραγμό στην αστυνομική αυθαιρεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ