Προφυλακιστέοι οι 2 κάτοικοι της Ιερισσού

sygkeΠροφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο πλαίσιο της καταδρομικής επιχείρησης της αστυνομίας στα σπίτια τους.  Από τις 10 το πρωί είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση κατοίκων της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται οι δύο κατηγορούμενοι, ενώ το Μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τεταμένη είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για την προφυλάκιση. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνεχώς συνθήματα, ενώ μία γυναίκα αναρωτιόταν: “Τι θέλουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση; Πρέπει να χυθεί αίμα;”

“Βρωμάει το “πτώμα” της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν “δει” Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες”, επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο συνήγορος των 2 συλληφθέντων Β.Τζιμούρτος.

“Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο έλληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο”, τόνισε πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων Β. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: “Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Έχουμε 4ο Ράιχ. Σ’ αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ