Συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι για κλοπές στη Λάρισα

4Συνελήφθησαν χθες (19-04-2013) το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αθηνών –    Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, από αστυνομικούς της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (δύο άνδρες ηλικίας 36 και 25 ετών και μία 30χρονη γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής, της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να κινούνται επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και τους ακινητοποίησαν για να τους ελέγξουν. Όπως διαπιστώθηκε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ήταν έμφορτο με διάφορα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων διερευνάται.

Συγκεκριμένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και επίσης, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

2ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων με δεκαπέντε (15) καψύλλια και τέσσερα (4) μαχαίρια, για την κατοχή των οποίων, οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μερικά από τα οποία κατάλληλα και πρόσφορα για διάτρηση μύλων κλειδαριών,

ένας πίνακας ζωγραφικής σε κάδρο (ελαιογραφία),

δύο εκκλησιαστικές εικόνες που απεικονίζουν την Παναγία, μία εκκλησιαστική εικόνα που απεικονίζει τον Προφήτη Ηλία και μία ασημένια εκκλησιαστική εικόνα που απεικονίζει την Αγία Παρασκευή,

ένα ασημένιο δισκοπότηρο με καπάκι,

διάφορα ασημικά σκεύη,

ασημένια και επιχρυσωμένα μαχαιροπίρουνα,

1ακοσμήματα (13 ασημένια δαχτυλίδια, 1 επιχρυσωμένο δαχτυλίδι, 2 ασημένια βραχιόλια, 1 χρυσή αλυσίδα με μενταγιόν και 9 ρολόγια)

τρία κινητά τηλέφωνα,

μία φωτογραφική μηχανή,

ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

ένα ξύλινο ρολόι τοίχου κι ένα μεταλλικό επιτραπέζιο ρολόι,

μία κλειδαριά πόρτας, πέντε μύλοι κλειδαριών κι ένας σύρτης ασφάλειας πόρτας,

δύο γυάλινα φιαλίδια που περιέχουν άγνωστη ουσία,

μία μπρούντζινη πλάκα,

μία αυτοσχέδια γυάλινη πίπα για την εισπνοή ναρκωτικών ουσιών και

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι μέρος των παραπάνω αντικειμένων αποτελούν προϊόντα κλοπών που διέπραξαν οι συλληφθέντες αυτό το μήνα στην Αθήνα, στην περιοχή των Πατησίων.

3Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν οι δύο παρακάτω περιπτώσεις διάρρηξης οικιών:

1) Το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 04-04-2013, οι τρεις αλλοδαποί διέρρηξαν διαμέρισμα 55χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν έναν πίνακα ζωγραφικής και διάφορα άλλα ασημικά.

2) Το χρονικό διάστημα από 01-04-2013 έως 04-04-2013, οι δράστες διέρρηξαν το διαμέρισμα 54χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαπίστωση τυχόν συμμετοχής των συλληφθέντων σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ