Διακηρύξεις του δήμου Λαρισαίων σε “μαϊμού” εφημερίδα

κιρικαςΜια σοβαρή καταγγελία για δημοσίευση διακηρύξεων του δήμου Λαρισαίων σε εφημερίδα με τον τίτλο «Κήρυκας» που εμφανίζει σαν έδρα της τα γραφεία της εφημερίδας Ημερήσιος Κήρυκας, που έκλεισε το Μάρτιο, αλλά και στήσιμο που θυμίζει τον «Ημερήσιο Κήρυκα», κάνει σήμερα η εφημερίδα Κόσμος της Λάρισας με ρεπορτάζ που υπογράφει ο εκδότης της Κ. Τόλης. Το σχετικό ρεπορτάζ που προκαλεί πολλά ερωτήματα τόσο για τη στάση των υπηρεσιών του δήμου όσο και για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του εντύπου που δεν κυκλοφορεί πουθενά και φυσικά δεν έχει δικαίωμα καμίας δημοσίευσης, αναφέρει:

«Μια απάτη υποκοσμικού χαρακτήρα που γεννάει ερωτήματα για τον ρόλο και την λειτουργία μελών της δημοτικής αρχής αλλά και του ίδιου του δημάρχου, φέρνει στο φως σήμερα ο «Κόσμος».

Αποκαλύπτεται ότι ο Δήμος τροφοδοτεί, παρανόμως, με διακηρύξεις, ανακοινώσεις και άλλου είδους πληρωμένα δημοσιεύματα, μια ασπρόμαυρη οχτασέλιδη εβδομαδιαία εφημερίδα, πλην όμως ουσιαστικά ανύπαρκτη, η οποία φέρει τον τίτλο «Κήρυκας» και φυσικά δεν διαθέτει δικαιώματα δημοσιεύσεων. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι, μέσω του Δήμου Λαρισαίων, ροκανίζουν δημόσιο χρήμα, έχοντας βεβαίως συνεργούς εντός του Δήμου. Ως ιδιοκτήτης αυτής της «εφημερίδας» φέρεται εταιρεία με το όνομα «Θεσσαλικός Τύπος ΕΠΕ» με μετόχους μια Κυπριακή εταιρεία ονόματι Predacom Limited με ποσοστό 98%, καθώς και ένα φυσικό πρόσωπο με το όνομα Τσιρονίκος Κωνσταντίνος του Χρήστου o οποίος έχει ποσοστό 2%.

Έδρα της δηλώνει την οδό Μ. Αλεξάνδρου 37, στη Λάρισα, εκεί όπου στεγάζονταν τα γραφεία της άλλοτε τοπικής εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» η οποία διέκοψε την κυκλοφορία της στις 3 Μαρτίου 2013. Διαχειριστής της «Θεσσαλικός Τύπος ΕΠΕ» είναι κάποιος Χρήστος Βάκης.

Το συγκεκριμένο φύλλο, που όπως και τα άλλα τυπώθηκαν σε πιεστήριο των Τρικάλων και είναι αλήθεια ότι με πολύ κόπο καταφέραμε να εντοπίσουμε, φέρει ημερομηνία 16 Ιουνίου 2013 και αύξοντα αριθμό 11. Στην σελίδα 6 δημοσιεύει ολοσέλιδη πληρωμένη διακήρυξη του Δήμου Λαρισαίων για την πρόσληψη 105 εργαζομένων με οχτάμηνες συμβάσεις! Μάλιστα έχει την ένδειξη «ορθή επανάληψη» ως συνέχεια της αρχικής καταχώρησης που δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα νωρίτερα. Μόνο που και οι δύο είναι άκυρες, όπως άκυρες είναι όσες άλλες ανακοινώσεις, διακηρύξεις ή διαγωνισμοί που δημοσιεύτηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων σε αυτό.

Το συγκεκριμένο γεγονός ουδόλως ενδιαφέρει βέβαια τους κατασκευαστές του εντύπου και τους συνεργούς τους στο Δήμο Λαρισαίων. Το γνωρίζουν άλλωστε καλά. Το μόνο μέλημά τους είναι να μην το δει κάποιος τρίτος ώστε να μπορούν άνετα να συναλλάσσονται εν κρυπτώ και να τσεπώνουν το χρήμα!…

Μια εβδομαδιαία εφημερίδα για να αποκτήσει για πρώτη φορά άδεια κρατικών δημοσιεύσεων, οφείλει να κυκλοφορεί ανελλιπώς για τουλάχιστον τρία χρόνια, να διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων και μίνιμουμ 24 σελίδες. Όταν αυτά ελεγχθούν από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, της χορηγείται η σχετική άδεια και η εφημερίδα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ο οποίος δημοσιεύεται κάθε χρόνο στο ΦΕΚ.

Το συγκεκριμένο οχτασέλιδο έντυπο δεν έχει βέβαια τίποτα απ΄όλα αυτά και τα ερωτήματα πληθαίνουν. Πως ο Δήμος Λαρισαίων το …εντόπισε; Ποιος αποστέλλει τις δημοσιεύσεις; Ποιος πληρώνει τα τιμολόγια και με εντολή τίνος; Ποιοι κρύβονται πίσω από την Κυπριακή εταιρεία; Ποια είναι η σχέση του κ. Τζανακούλη με την όλη κομπίνα;

Απαντήσεις στα παραπάνω δεν περιμένουμε να δοθούν σε εμάς. θα δοθούν σίγουρα όμως στον εισαγγελέα στον οποίο θα καταφύγουμε άμεσα και έπεται συνέχεια…

Θα ενημερωθούν επίσης η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το ΑΣΕΠ και η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Λάρισα, για να γνωρίζουν ότι εξαπατώνται συστηματικά από τον Δήμο Λαρισαίων με δημοσιεύσεις σε εφημερίδα «μαϊμού». Σχετική καταγγελία θα υπάρξει και στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς η οποία είναι η εποπτεύουσα αρχή για την τήρηση της νομιμότητας στους Θεσσαλικούς ΟΤΑ.

Οι διαρκείς αποκαλύψεις πάσης φύσεως σκανδάλων- από ύποπτες χρηματοδοτήσεις εντύπων, μέχρι διορισμούς ημετέρων και ταμειακά ελλείμματα που ερευνώνται από την δικαιοσύνη- πιστοποιούν συνεχώς ότι στον Δήμο Λαρισαίων η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δυστυχώς όμως την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση την πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες. Δηλαδή όλοι εμείς που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση στη χώρα μας εξαιτίας κάποιων άθλιων αιρετών, οι οποίοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα για πελατειακούς και άλλους σκοπούς, χωρίς, μέχρι προ ολίγων ετών, να λογοδοτούν, δυστυχώς, σε κανέναν…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ