ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

FOTO -1Στο ΕΣΠΑ η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης και μεταφορά νερού προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ
Λύση στα προβλήματα ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων δίνεται με την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του έργου  «Ανόρυξη Υδρευτικής Γεώτρησης και Μεταφορά Νερού από την Γεώτρηση Αγίου Γεωργίου», προϋπολογισμού 3.300.000,00 ευρώ. Το έργο με κύριο τη Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων, υποβλήθηκε από το Δήμο Φαρσάλων σύμφωνα με τη μεταξύ τους προγραμματική σύμβαση που συνάφθηκε, στο πλαίσιο της ανοικτής Πρόσκλησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορά σε έργα εξωτερικού υδραγωγείου για αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας ύδατος. Μετά τη θετική αξιολόγησή του από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» του Προγράμματος «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013».
 Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού για τους κατοίκους της πόλης των Φαρσάλων και των Τ.Κ Αγίου Γεωργίου, Κατωχωρίου και Ανωχωρίου. Το έργο αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων καθώς το υπάρχον νερό είναι ακατάλληλο λόγω υψηλών συγκεντρώσεων νιτρικών και η υλοποίησή του δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης των Φαρσάλων. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας».
H αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε: «Το πόσιμο νερό δεν είναι  πολυτέλεια.  Εν έτει 2013 δυστυχώς υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές που έχουν πρόβλημα με την ποιότητα του πόσιμου νερού, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Σύμφωνα με τη μελέτη που μας κατατέθηκε από τον δήμο Φαρσάλων στη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας, προχωρήσαμε στην ένταξη του έργου για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του πόσιμου νερού».            
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος δήλωσε: «Θα έλεγε κανείς ότι είναι σημαδιακό την ημέρα της πολιούχου των Φαρσάλων της Αγίας Παρασκευής, να ανακοινώνεται η ένταξη ενός σημαντικότατου έργου στο ΕΣΠΑ, για το Δήμο μας. Πρόκειται για την μεταφορά ποιοτικού νερού για τα Φάρσαλα, έργο που λύνει χρόνια προβλήματα ύδρευση στην περιοχή μας λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων νιτρικών. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών του Δήμου Φαρσάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, να βρίσκονται κοντά στους πολίτες και να δίνουν λύσεις όπου απαιτείται. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την Διαχειριστική  Αρχή της Περιφέρειας για την άμεση αξιολόγηση της πρότασης και προσβλέπω στη συνέχιση της αγαστής μας συνεργασίας και στο μέλλον».
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων και Φορέας λειτουργίας του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Φαρσάλων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην ανόρυξη Υδρευτικής Γεώτρησης στην Τ.Κ Αγ. Γεωργίου, στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από την γεώτρηση στην πόλη των Φαρσάλων μήκους  9.300 μέτρων, κατασκευή 2 νέων αντλιοστασίων καθώς και φρεατίων σύνδεσης του εν λόγω αγωγού με το υφιστάμενο υδρευτικό δίκτυο των Τ.Κ Ανωχωρίου και Κατωχωρίου και μιας μεταλλικής υδατοδεξαμενής χωρητικότητας 1000m3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ