ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

100Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου έκρινε τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση του Συνεταιρισμού, και αυτές που σχεδιάζει να κάνει, μη αναγκαίες και άδικες και…
εξουσιοδότησε την Διοίκηση του Σωματείου να ζητήσει να παγώσει τις απολύσεις μέχρι την επόμενη συνεδρίαση ώστε να συζητηθεί το ζήτημα εκ νέου με βάση την πρόταση που κατέθεσε το Σωματείο.
Στην ανακοίνωση του δ.σ. του σωματείου τονίζονται ακόμη τα εξής:  “παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση προχώρησε στις απολύσεις και κατόπιν αυτού, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Δευτέρα 29 Ιουλίου ζητώντας την άρση όλων των απολύσεων στο επόμενο συμβούλιο”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν από την Δευτέρα 29 Ιουλίου οι εργαζόμενοι του Οινοποιείου Τυρνάβου, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά τους δικαιώματα και διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της Διοίκησης του Οινοποιείου να προχωρήσει στην απόλυση 5 ακόμη συναδέλφων τους, ύστερα και από την άρνηση των εργαζομένων να αποδεχτούν μείωση των μισθών τους και να δεχτούν τα εκβιαστικά διλλήματα και μεθοδεύσεις της Διοίκησης για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Η Κομματική οργάνωση Τυρνάβου του Κ.Κ.Ε καταδικάζει και καταγγέλει τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους αγρότες-παραγωγούς της περιοχής μας, ότι τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν βοηθούν στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη του Οινοποιείου,όπως ορισμένοι ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα οδηγούν στην απαξίωσή του.
Η επίθεση απέναντι στα εργασιακά  δικαιώματα είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης εκ μέρους της Διοίκησης του Οινοποιείου της Κυβερνητικής λογικής και πολιτικής, όπως σήμερα εκφράζεται και στο χώρο του συνεταιριστικού κινήματος, περί  λειτουργίας του με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λογική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση και το ξεπούλημα.
Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν διέπονται όλοι οι συνέταιροι απ΄αυτές τις αντιλήψεις και δεν ανέχονται τέτοιου είδους κοντόφθαλμες πρακτικές, τους καλούμε να μην σιωπήσουν αλλά μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν  αλλαγή  πολιτικής και να απαιτήσουν από την διοίκηση να πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις.
Τέλος, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς της περιοχής μας να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους του οινοποιείου γιατί ο αγώνας τους είναι και αγώνας για τη σωτηρία του οινοποιείου και της οικονομίας της περιοχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ