ΈΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας φαίνεται πως θα κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους από τις αρχές του 2014, καθώς αυτό προανήγγειλε ουσιαστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega…
Ο κ. Σκορδάς μεταξύ άλλων ανέφερε πως επιχειρείται μερική αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια, όπως την αντικειμενική αξία του ακινήτου και το αν ο ιδιοκτήτης του είναι πολύτεκνος ή άνεργος.
Άλλα κριτήρια που λέγεται (αλλά δεν επιβεβαιώνεται επίσημα μέχρι τώρα) ότι θα χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί το ποια θα είναι τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό είναι η έκταση του ακινήτου, το ύψος του δανείου για το οποίο έχει οφειλές ο ιδιοκτήτης, καθώς και εισοδηματικά κριτήρια.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που “έσωσε” πολλά σπίτια τα τελευταία χρόνια, δε θα πάρει παράταση για το 2014, κάτι που αποτελεί άλλωστε και πάγιο αίτημα της τρόικας, που ασκεί ισχυρές πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή στην κυβέρνηση.
Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον είναι η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αντιδράσει έντονα στις αρχές Ιουνίου, όταν ο κ. Σκορδάς είχε κάνει μία νύξη για ενδεχόμενη άρση της αναστολής πλειστηριασμών και αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που σίγουρα θα ασκήσουν πιέσεις για παράταση του μέτρου. Όλα δείχνουν ότι άλλο ένα “καυτό” θέμα ανοίγει για την κυβέρνηση.
Πηγή:¨news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ