ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ

Στην περιοχή Boulder του Κολοράντο τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ από χιλιάδες άλλους ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι πλημμύρες γίνονται όλο και πιο απειλητικές, ενώ έχουν προκληθεί και πολύ σοβαρές υλικές ζημιές…

Η στάθμη των υδάτων στο Boulder Canyon σύμφωνα με πληροφορίες αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει κατεπειγόντως ζητήσει την  έγκριση για ομοσπονδιακή βοήθεια στη Boulder County.

Πόλεις, όπως η Jamestown, η Lyons και η Longmont λέγεται ότι έχουν μετατραπεί σε  νησιά από τα νερά της πλημμύρας που στροβιλίζονται.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν φτιάξει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τους κατοίκους από το να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους στους πλημμυρισμένους δρόμους.

«Υπάρχει νερό παντού,” είπε η εκπρόσωπος διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του  Boulder County, Andrew Barth, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. “Είχαμε πολλές καταρρεύσεις. Παντού βλέπεις λάσπη, χώματα και μπάζα. Αυτοκίνητα έχουν εγκαταλειφθεί σε όλη την περιοχή.”

Δυνάμεις της εθνοφυλακής, φέρεται να έχουν σταλεί βόρεια του Boulder, στη Λυών, η οποία είναι χωρίς νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

Λέγεται ότι όλα αυτά τα προκάλεσε η παρατεταμένη βροχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ