ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

αχεπαΤο διοικητή της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Νίκο Παπαδόπουλο, συνοδευόμενο από τη Θεοδώρα Κάλλα, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, υποδέχθηκαν, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ Δέσποινα Συροπούλου, στο Γραφείου του δημάρχου.

   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα, ενώ κύριο θέμα της συνάντησης υπήρξε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

  Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση της Ελληνικής διασποράς που ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα, με κύριο σκοπό τη σύνδεση και σύσφιξη της Ελληνικής ομογένειας, την προώθηση του Ελληνισμού, της παιδείας, της υγείας και της φιλανθρωπίας.

   Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα είναι η μεγάλη οικονομική συνεισφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στην πτέρυγα ΑΧΕΠΑ του Ευαγγελισμού στην Αθήνα και η ίδρυση Κέντρων Υγείας ανά την Ελλάδα, με το πρώτο εξ’ αυτών στη Χρυσούπολη Καβάλας το έτος 1948.

   Τους τελευταίους μήνες πάνω από 5.000.000,00$ ιατρικές προμήθεις έχει δωρίσει στα Νοσοκομεία Παίδων Ηρακλείου Κρήτης, Χίου, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και σύντομα νέο φορτίο 750.000,00$  στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας τμήματος της οργάνωσης στην πόλη των Φαρσάλων, η οποία μέλλει να αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης συνάντησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ