ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΧΑΛΚΟΥ

2αΣυνελήφθησαν προχθές (19-10-2013) το βράδυ στον Π.Α.Θ.Ε., στα διόδια Μακρυχωρίου Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34, 24, 30, 35 και 43 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγό μεγάλο αριθμό από κλεμμένες μπαταρίες οχημάτων, καθώς και κλεμμένα καλώδια χαλκού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 34χρονος και ο 24χρονος, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες πίσω από άδεια πλαστικά τελάρα, και κατασχέθηκαν (318) χρησιμοποιημένες μπαταριές οχημάτων διαφόρων τύπων, καθώς και τμήματα καλωδίου με χαλκό συνολικού βάρους περίπου (450) κιλών.

4Επίσης, εντοπίσθηκε κι ακινητοποιήθηκε άλλο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με επιβάτες τους άλλους τρεις συλληφθέντες, το οποίο προπορευόταν του φορτηγού. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως «προπομποί», με σκοπό τον έλεγχο του δρομολογίου κίνησης για την αποφυγή ενδεχόμενου αστυνομικού ελέγχου.

Το Ι.Χ. Φορτηγό και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ