ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου

φασιστΤο Δ. Σ. και οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ  Λάρισας διατρανώνουν τον αποτροπιασμό τους για τις δολοφονικές επιθέσεις.  Καταδικάζουμε τις εγκληματικές πράξεις  και  απαιτούμε εδώ και τώρα όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές, εκπαιδευτικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας , του ρατσισμού και της εγκληματικότητας.

Ο  ελληνικός λαός κατά την μακραίωνη ιστορία του,  στάθηκε με αγώνες απέναντι στον κάθε μορφής φασισμό , κάτι που χρόνια και το αντιφασιστικό κίνημα υποστηρίζει. Ολοένα και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι τρομοκρατικές επιθέσεις, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό, που αγωνίζεται σθεναρά εναντίον των πολιτικών της τρόικας και των μνημονίων και υπέρ της δημοκρατίας, της ισότητας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Ας γνωρίζουν όμως οι επίδοξοι μιμητές των φασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών ότι ούτε το όργιο της τρομοκρατίας ούτε οι συνεχείς προσπάθειες δυσφήμησης και σπίλωσης των εργατικών αγώνων μπορούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ιδεολογία και οι πρακτικές τους, αφού οδήγησαν την ανθρωπότητα στο χείλος τους αβύσσου, σε εκατόμβες νεκρών και σε απάνθρωπα εγκλήματα, ηττήθηκαν ολοσχερώς και αμετάκλητα σε όλα τα πεδία  και κάθε απόπειρα νεκρανάστασής τους είναι καταδικασμένη από ολόκληρη την κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ