ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ “ΌΧΙ”!

Κείμενο της Γραμματείας Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Λάρισας

συνεκΟ ελληνικός λαός πριν 74 χρόνια έγραψε με τις θυσίες και τους αγώνες του τη δική του ιστορία. Το έπος του 40, η Εθνική Αντίσταση, το ΕΑΜ δείχνουν με μοναδικό ίσως τρόπο την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι αγώνες όταν είναι μαζικοί, συλλογικοί, αλληλέγγυοι και με κοινή δράση.

Σήμερα, τα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου μαζί με την τρόικα μας ετοιμάζουν το τρίτο Μνημόνιο της εξαθλίωσης, της ανθρωπιστικής κρίσης του λαού μας, της κατάργησης δημόσιων αγαθών, της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της διαθεσιμότητας–απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων, βάζουν ταυτόχρονα όλο και πιο πολλούς ταξικούς φραγμούς και εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας.

Την ίδια ώρα τα φαντάσματα της ιστορίας, οι απόγονοι των δοσίλογων και των συνεργατών των ναζί, οι θαυμαστές του Χίτλερ προσπαθούν να βγούν στο προσκήνιο εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, την οργή και την αγανάκτηση του λαού μας. Ο φασισμός, ο ναζισμός και τα εγκλήματά τους έχουν καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού μας.

Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει να αντισταθούμε! Να αντιδράσουμε! Το οφείλουμε στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, στην προσωπική μας αξιοπρέπεια. Δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε έναν λαό χωρίς παρόν και με αβέβαιο μέλλον.

Ήρθε η ώρα να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Να πούμε ξανά ΟΧΙ!

ΟΧΙ στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. ΟΧΙ στην εξαθλίωση. ΟΧΙ στην ανθρωπιστική κρίση. ΟΧΙ στην κατάργηση συνταγματικών μας δικαιωμάτων. ΟΧΙ στη διαθεσιμότητα-απόλυση. ΟΧΙ στην ανεργία. ΟΧΙ στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. ΟΧΙ στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. ΟΧΙ στο φασισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ