H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ

μωρόΗ Γερμανία την Παρασκευή θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει τα μωρά που θα γεννιούνται με τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων να μη καταχωρούνται ούτε ως αγόρια ούτε ως κορίτσια…

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν κενό το πεδίο όπου συμπληρώνουν το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης, δημιουργώντας ουσιαστικά μια κατηγορία απροσδιόριστου φύλου στο δημόσιο μητρώο.

“Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο νόμος θα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανθρώπινα όντα που δεν είναι ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά, ή είναι και τα δύο – άνθρωποι που δεν ταιριάζουν στις παραδοσιακές νομικές κατηγορίες,” δήλωσε ο καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, Konstanze Plett.

Η αλλαγή έχει ως στόχο να σταματήσει η πίεση προς τους γονείς να πάρουν γρήγορα μια απόφαση σχετικά με τις αμφιλεγόμενες επεμβάσεις φύλου στα νεογέννητα.

Αλλά ακόμη και αν ο νόμος τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το τι θα σημαίνει να ζει κάποιος -νομικά- χωρίς φύλο.

Τα γερμανικά διαβατήρια, τα οποία φέρουν επί του παρόντος “M” για τους άνδρες ή “F” για τις γυναίκες, σύντομα θα μπορούν να έχουν ένα «Χ» στο πεδίο του φύλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Plett, ειδικό σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους ανθρώπους intersex, θα πρέπει να αλλάξουν οι διατάξεις και για τα υπόλοιπα προσωπικά έγγραφα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ