ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

malak-300x224Με κομπορρημοσύνη που αηδιάζει ο δήμαρχος Τυρνάβου υποστήριζε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, ότι η δημοτική αρχή που ηγείται βρίσκεται πάντα δίπλα στους δημότες και το κυριότερο ακούει τα προβλήματα και ικανοποιεί τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Αφορμή για αυτό το παραλήρημα του δημάρχου έδωσε η συζήτηση για την ανέγερση δημοτικού εντευκτηρίου στα Δένδρα και μάλιστα με χρήματα που θα προέλθουν από την εκποίηση σχολικού κλήρου.

Σύμφωνα λοιπόν με το δήμαρχο το έργο θα γίνει επειδή ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο εκφράζεται με απόφαση λαϊκής συνέλευσης και αφού αποτελεί απόφαση λαϊκής συνέλευσης η δημοτική αρχή δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά.

Είναι να γελά και ταυτόχρονα να εξοργίζεται κανείς με το πώς ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τις τοπικές κοινωνίες και τα αιτήματά τους, αφού δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα η στάση που τήρησε απέναντι στο παλλαϊκό αίτημα της κοινωνίας του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου για φθηνό νερό. Τότε ο δήμαρχος πιστός στις μνημονιακές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος του οποίου είναι μέλος και τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές τόσο το 2006 όσο και το 2010, επέβαλε εξοντωτικές αυξήσεις στην τιμή του νερού προκαλώντας οικονομικό αδιέξοδο σε χιλιάδες οικογένειες και πολλά προβλήματα στη λειτουργία της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, αφού χιλιάδες λογαριασμοί νερού από το 2011 μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Αλήθεια γιατί σήμερα ακούει την τοπική κοινωνία των Δένδρων και ξεπουλά σχολικό κλήρο για να ικανοποιήσει το αίτημά της και τότε δεν άκουσε την τοπική κοινωνία του Αμπελώνα και δεν ακύρωσε τις αυξήσεις;

Αλλά επειδή ήθελε να επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό μιλούσε τότε για ισότητα στην αντιμετώπιση όλων των δημοτών κάτι που επίσης αποδείχθηκε ψέμα αφού αλλού επέβαλε το τέλος 80% αλλού δεν το επέβαλε καθόλου και στη συνέχεια κάτω από την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων του Αμπελώνα το αφαίρεσε από τους λογαριασμούς του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου.

Δυστυχώς όμως για το δήμαρχο για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι τα ψέματά του, όπως και όλα τα ψέματα, έχουν κοντά ποδάρια και έτσι μια σύντομη ματιά στο δημοτικό φόρο που πληρώνουν οι κάτοικοι μέσω της ΔΕΗ, αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι του Αμπελώνα πληρώνουν φόρο 0,30 ευρώ το τ.μ. οι κάτοικοι του Τυρνάβου 0,25 το τ.μ. και οι κάτοικοι των υπολοίπων τοπικών κοινοτήτων 0 ευρώ.

Αρα για μια ακόμη φορά η ισονομία και η ισοπολιτεία που επικαλείται για να επιβάλει χαράτσια δεν ισχύει και αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος λειτουργεί κατά το δοκούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ